MENÜ

Fatih Terim Galatasaray'ın neresindedir?

Abone Ol Google News

Galatasaray Kulübü başkanları ile Fatih Terim’in çekişmesi ne ilktir ne de son olacaktır. Terim kulüpte çalışmaya devam ederse yeni seçilecek yönetimlerle de benzer sorunlar yaşanacaktır.

Haberin Devamı

1996-97 sezonunun ilk yarısının son maçında Ali Sami Yen Stadı’nda Fenerbahçe’ye 4-0 yenilip liderden 9 puan geriye düşen Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in arkasında duran başkan Faruk Süren, takım Avrupa şampiyonu olduktan sonra “seçilmişlerle atanmışlar” vurgusunu yapıp gece yarısı Terim’in görevine son vermişti.

Ünal Aysal “eleman” demişti

Mustafa Cengiz’in “Fatih Hoca ile çalışmam” demesine karşı zamanında hocanın görevine son veren Süren “bakalım Terim yeni seçilecek yönetimlerle çalışacak mı” diyor. Zaman içerisinde elbette ki her şey değişiyor ancak daha önce söylenenler anlamını yitirmiyor.

Ünal Aysal Fatih Hoca için kulübün çalışanı anlamında “eleman” dedi. Bu söylem teoride doğru olsa da Terime yüklenen anlamlar yanında kırıcı olmuştu. Türkiye’nin en fazla lig şampiyonluğu kazanmış, bu başarıların yanına da Avrupa kupasını koymuş bir hoca, 50 yıl içinde olduğu kulübünde en fazla sorun yaşayan görevlilerden biri olmuş, defalarca görevine son verilmiştir.

Haberin Devamı

Teknik direktör mü yoksa kulübün sahibi mi?

Mesleği teknik direktörlük olan bir insan bir kulübün içinde neden çalıştığı yönetimleri tedirgin eden, zaman zaman onları taraftarlarla karşı karşıya getiren bir konuma gelir? Ücret karşılığında profesyonel olarak çalışan bir teknik adam neden kulübün divan üyeliğine kadar yükselir. Dünyada bunun örneği var mıdır? Fatih Terim teknik direktör mü yoksa kulübün gizli sahibi mi?

Aklın ve bilimin yol göstericiliğinde değil de, gönül gözüyle yol alındığında kavramlar birbirine karışıyor. Kavram kargaşası yaşanınca da, profesyonel bir iş insanı olan Fatih Terim Galatasaray ile sınırlandırılıyor.

30 yılı aşkın bir zamanıdır Galatasaray ile Ulusal takım arasında gidip gelen bir teknik direktör doğal olarak o kulüp içerisinde yönetimlerden daha sağlam bir yer edinir. Terim başka takımlarda görev yapsaydı kuşkusuz bu denli Galatasaray ile özdeşleşmezdi, yönetimler de “Terim baskısı” nı daha az hissederlerdi.

Gündüz Kılıç örneği…

Zamanında Gündüz Kılıç Beşiktaş teknik direktörlüğü yaptı. Başarılı oldu, Beşiktaşlılar tarafından takdir edilip saygı gösterildi. Sonra görevinden ayrıldı, Galatasaraylılığından da bir şey yitirmedi. Keşke Fatih Terim’de Fenerbahçe ya da Beşiktaş’ta çalışabilse, bu sayede Galatasaray’ın içinde ya da dışında kaldığı dönemlerde yönetimler üzerinde baskı unsuru olmasaydı.

Gerek Galatasaray başkanlarının Fatih Terim ile ilişkileri gerekse hocanın kulübe yaklaşımı için söylenebilecek son söz şu olmalı kanımca; Bu yaşlardan sonra yaşamın zevklerine yakın olmaktansa, olumsuzluk ve karmaşasına uzak durmak daha iyidir…

YORUM YAZ