MENÜ

Erwin Koeman ile de olmayacak

Abone Ol Google News

Dünya gözü ile izlediğim, Trabzonspor-Fenerbahçe maçları tarihinin sarı-lacivertli takım açısından en kötü karşılaşmasına tanık olduk. Fenerbahçe’nin, Trabzonspor karşısında bu denli çaresiz kaldığını hiç görmemiştim. Oysa milli maç arasından önce Trabzonspor 5-0’lık bir yenilgi almış, hocası istifa konumuna gelmişti. Fenerbahçe ise çıkış yapacak, kaostan kurtulacak görüntüler vermişti.

Haberin Devamı

Koeman’ın yanlış seçimi

Futbolun nerede nasıl bir sonuç ortaya çıkaracağını kestirmek zor olsa da, bu bilinmezliğin nedeni biraz da teknik adamlara bağlı sanki… Yardımcı antrenör olarak Fenerbahçe’ye gelen Erwin Koeman öylesine kötü bir orta alan seçimi yaptı ki, Trabzonspor bu yüzden maçın 80 dakikasını Fenerbahçe kaşesinin önünde oynadı.

Maç Trabzonspor forvetleri ile Fenerbahçe savunması arasında oynandı

Orta alanda haftalardır sakat olan Mehmet Topal seçimi, sonrasında ise yine haftalardır, hatta geçen yıldan bu yana sakatlıklarla uğraşan Mehmet Ekici’nin yanında savunması olmayan Valbuena’ya görev verince, Trabzonspor orta alanı hiçbir engel ile karşılaşmadan geçti. Maç bir ara Trabzonspor forvetleri ile Fenerbahçe savunmasının arasında oynandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe orta alanı kontrol edemedi

Görüntü böyleydi ama bu görüntünün altındaki neden Fenerbahçe’nin orta alanda rakibi durduracak hiçbir önleminin olmamasıydı. Fenerbahçe’nin Trabzonspor karşısında düştüğü durumu göz önüne aldığımızda ligin devamının Erwin Koeman ile de devam edemeyeceğini söyleyebiliriz. Fenerbahçe’nin teknik direktörünün seçimi Mehmet Topal’ın yerine Mehmet Ekici olamaz.

Valbuena geriden top taşıyamaz!

Valbuena’nın etkili olabilmesi için topu ikinci bölgeden üçüncü bölgeye sağlıklı bir şekilde taşımak gerekir. Fenerbahçe bunu ne Topal ne de Ekici ile başarabildi. Dolaysıyla Valbuane geriye gelip topu ileriye taşıma rolüne soyundu. Bu durum da kaptırdığı toplar ile onu ski konumuna taşıdı.

Harun maçın adamı olursa…

Son dakikalarda Fenerbahçe belki beraberliği yakalayabilirdi. Ancak takımın en iyi oyuncusunun kaleci Harun’un olması maçın nasıl gittiğine ilişkin zaten gerekli verileri ortaya koyuyor.

YORUM YAZ