MENÜ

Çok daha iyi Beşiktaş...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu sezon özellikle orta alanda takımın yükünü çeken oyuncuların kart sınırını aştıkları için cezalı duruma düşmeleri, istenilen ve gerekli form durumunu yakalayamayan Beşiktaş için büyük bir handikap olduğu hafta boyunca konuşulup, tartışıldı. Ancak Göztepe karşısında ilk defa birarada oynayan Beşiktaş orta alanı gösterdi ki, siyah-beyazlıların asıl gücü yedekte bekliyormuş.

Gerçekten de Medel ile Necip'in kontrol ettiği orta alan öylesine başarılı oldu ki, Beşiktaş bu sezon en tempolu oyununu oynadı. Maçın skoru bir yana Medel ile Necip oyunun tempo ritmini ayarlayıp yükselttikçe Beşiktaş gol olup yağdı rakip kaleye. Beş gol atılan bir maçta oyunun kahramanı olarak golleri atan oyuncular öne çıkartılır. Ancak hem savunmada hem de takımı atağa yönlendirmede dikkat çeken oyuncu Medel'di. Şilili oyuncu maçın her dakikasına damga vurmakla birlikte oyunun içinde en güzel golü atarak da yıldızını parlattı.

Merak ediyorum, Quaresma'yi Beşiktaş'ın en büyük gücü olarak görenler, Vagner Love'u siyah-beyazlı takıma yamalamaya çalışanlar dünkü maçın temposu için neler söyleyecekler. Vagner Love'u, Negredo'nun önüne koymak isteyenler Talisca'nın attığı kafa golunde İspanyol santrforun nasıl bir görev yaptığını çözümleyebildiler mi? Caner'in yaptığı orta sırasında, Talisca kafa vurduğu anda iki Göztepeli savunma oyuncusu adeta Negredo'ya yapışmışlardı.

Futbol böyle bir oyun! Birileri savaşır, savaşanların açtığı yollardan başka birileri kaleye giden yolu bulur. Sezon boyunca kulübede bekleyen Necip Uysal'ın görev aldığı her karşılaşmada kalbini ortaya koyması da Beşiktaş'ın sahip olduğu artı değerlerden biri. Eksik olduğu sanılan bir karşılaşmada rakibine beş gol atak Beşiktaş'ın kadro derinliğine diyecek sözümüz yok. İlk kez forma giyen Larin'in attığı goldeki vuruş temizliği sanki yeni bir Ferdinand'ın habercisi.

Beşiktaş tempolu oynamak zorundadır. Topa basarak ve gereksiz çok pas yaparak oynana futbol Beşiktaş'ın tarzı değildir. Göztepe karşısında fark yaratan futbolun altında yatan gerçek de tempolu oyundur. Bu tempolu oyun sahneye konulduğunda kadroda görev alan futbolcuların adı çok da önemli değildir. Beşiktaş, ligde son viraja girildiği şu günlerde, ortaya koyduğu tempolu futbol ile şampiyonluk oranını bir seviye yukarı çekmiştir...

YORUM YAZ