MENÜ

Çanlar Şenol Güneş için çalıyor

Abone Ol Google News

Türk teknik adamların en temel sorunlarından biri pas oyunu oynatırken nasıl ve hangi amaca yönelik pas yapılacağını bilememeleridir. Beşiktaş, maçın 50 dakikalık bölümünde belki de Şenol Güneş döneminin en fazla pas yaptığı bir oyun ortaya koydu. Gelin görün ki, siyah-beyazlılar pas yaparken kaptırdıkları bir top sonucunda golü yediler. Futbolun en temel kurallarından biri devreye girmişti. Ne kadar pas yaparsanız o kadar da hata yaparsınız.

Haberin Devamı

Yaşı kemale ermiş bir takım olan Beşiktaş’ın, karşılaşmayı ilk yarıda kaybettiğini söylemek bilgece bir yaklaşım değildir. Siyah-beyazlı takım penaltı kaçırarak maçı kaybetmedi. İlk yarının sonlarına doğru Vagner Love’un Lens’e vermediği pas sonucunda puanları yitirdi. Love’den söz açılmışken, Alanyaspor’da yıllık 700 bin Euro’ya oynayan, futbolunun sonuna gelmiş bir santrforu Beşiktaş’a yıllığı 2 milyon 100 bin Euro’ya transfer eden kafa yapısını da sorgulamak gerekir.

Şenol Güneş futboldan ve Beşiktaş’tan öylesine kopmuş ki, penaltı atmasını bilmeyen bir oyuncuya penaltı attırıyor. Eğer bir oyuncu plase penaltı atıyorsa topa vuracağı son anda kalecinin hareketine bakar ve ayak bileğiyle kalecinin hareket ettiği yönün tersine topu bırakır. Göztepe kalecisi Beto, Oğuzhan topa vurmadan önce sağa doğru iki adım attı ve topu çeldi. Oğuzhan kaleciye hiç bakmadı.

Haberin Devamı

Öte yandan, maçın hakemi Fırat Aydınus ceza alanı çevresindeki oyuncuların konumunu düzenlerken Oğuzhan ile Beto baş başa kaldı. Bir süre birbirlerine baktılar. Bu durumda psikolojik üstünlük kesinlikle kaleciye geçer. Penaltıyı kullanacak oyuncu topu alıp kaleciye sırtını dönmeli ve hakem oyuncuların konumunu düzene soktuktan sonra penaltıcı topu beyaz noktaya koymalı. Acemi organı ayak ile vuruş yapan ile usta ellerin kurtarıcılığı arasındaki ilişkidir bu karşı karşıya geliş.

Şenol Güneş’in dün akşam yaptığı değişiklikleri inanın amatör kümede hiçbir hoca yapmazdı. Benim birinci santrforum dediği Larin 83. dakikada oyuna alındı. En son ne zaman lig maçı oynadığını kimse anımsamayan Mustafa Pektemek’e kurtarıcı olarak sarıldı. Quaresma’yı 1 metre 71 santim boyu olan Love’e şişirme orta yapması için oyuna aldı. Üç santrfor ve iki forvetle ikinci yarıda tek gol pozisyonu yaratamadı Beşiktaş. Bu durum bir tek şeyi göstermektedir: Şenol Güneş’in yaratıcı bir teknik adam olmadığının. Bu durumda Şenol Güneş’in bu sezonu tamamlama olasılığı çok azdır…

YORUM YAZ