MENÜ

Bu nasıl derbidir?

Abone Ol Google News

En son söyleyeceğimi ilk başta belirtmek isterim: 55 yıldır izlediğim derbilerin içinde en kötüsüne tanık oldum. Sadece Beşiktaş-Galatasaray maçlarını kastetmiyorum. Üç büyükler arasında oynanan en sıradan oyundu uzatma dakikalarında, artık Galatasaray’ın oyun disiplininden koparak savunma güvenliğini elden bıraktığı anda Beşiktaş’ın Caner ve Quaresma ile kaçırdığı iki pozisyonu bir kenara koyacak olursak gol durumu yaşanmadan biten bir derbi izledik. Son dakikalarda kaçırılan iki pozisyonda ise Caner ve Quaresma’nın futboldan ne derece uzak olduklarını gördük. Maç berabere bitse bu pozisyonların hesabını nasıl vereceklerdi acaba?

Haberin Devamı

Şenol Güneş neye seviniyor?

Futbolsuz derbinin bitiminde başta Şenol Güneş olmak üzere çocuklar gibi sevinen Beşiktaşlılar sanırım Caner ve Quaresma’nın yaptıklarını unutmuş olacaklar. Ne var ki, bu sorumsuzluk hem Şenol Güneş’in hem de bu iki futbolcunun karşısına ödemeli olarak geriye dönecektir. Ancak o günler geldiğinde bugünkü hovardalık unutulmuş olacak büyük ihtimalle.

Haberin Devamı

Avrupa maçları kötü futbolun nedeni olamaz

İki takımında Avrupa mücadelesinden dönmesi oyunun temposunda düşmeye neden olabilir ancak bireysel olarak hiçbir futbolcudan hiçbir izlenebilir hareket görmemek futbol ve iki takım adına büyük bir hayal kırıklığı olsa gerek. Bu iki takım yılardır Avrupa maçları oynuyor ama böylesi bir vasat altı dönüşü hiç görmemiştik.

Beşiktaş şampiyon olursa Güneş nasıl davranacak?

Şenol Güneş’in maçtan sonra büyük bir sevinç gösterisine girişmesini de, yine maçtan sonra kötü futbol yerine kendini savunmaya kalkmasını da anlamakta zorlandım. Şenol Güneş öylesine büyük bir sevinç gösterisi yaptı ki, eğer Beşiktaş şampiyon olursa nasıl davranacağını şimdiden merak ediyorum.

İçeriyi olmayan maç değerlendirmesi

Bu kötü oyunun sorumlusu tek başına teknik adamlar değil elbette ki, ancak savunmaya çekilip medyada kendine yöneltilen eleştirileri konu etmek yerine oyunun analizine yapmak daha yerinde olurdu. Futbolsuz derbinin sonunda Şenol Güneş tarafından yapılan içeriksiz yorumlar maçın nasıl geçtiği hakkında yeterince ipucu verdi bize.

YORUM YAZ