MENÜ

Bu karar yanlışlığı düzeltmez!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş Divan Kurulu'nun aldığı sahaya çıkmama kararını başkan Fikret Orman Kamuoyu ile paylaştı. Doğrusunu isterseniz Beşiktaş yaönetimi ya da Divan Kurulu'ndan böyle bir karar çıkacağını hiç beklemiyordum. Çünkü bu karar yanlıştır ve alınan karar ortada bir yanlışlık varsa onu düzeltmez. Tersine, iki dost kulüp arasındaki gerginliği daha fazla artırır.

Bundan sonra oynanacak maçlarda neler olacağını daha şimdiden görür gibiyim. Bu karar ortalığı yumaşatma anlamı taşımıyor. Tam aksine göze karşı göz istemek için geleceğe yatırım yapmaktır. Ülkemiz futbolunu ya da kulüplerimizi yönetenler taraftar gibi davranamazlar. Taraftarın istekleri, beklentileri farklıdır, yönetenlerin futbola yaklaşımı ise bambaşkadır. Beşiktaş Divan Kurulu'nun aldığı karar biraz da taraftar heyecanıyla aceleye getirilmiş bir karardır.

Beşiktaşlılar da Fenerbahçeliler de kendilerinin haksızlığa uğradığını savunuyorlar. İki tarafın da haklı olduğu ya da haksızlığa uğradığı bir dava var mıdır bilemiyorum? Ama insanlık tarihinin en büyük haksızlıklarından birine uğrayarak baldıran zehriyle ölüme mahkum edilen büyük filozof Sokrates, ölüme giderken "haksızlığa uğramak, haksızlık yapmaktan iyidir" demiştir. Varsayalım ki Beşiktaş haksızlığa uğramış olsun. Haksızlık yapmış olsaydı daha iyi mi olurdu?

Eğer ortada bir haksızlık varsa, haksızlığa uğramayı, sinmiş olmak, olayları kabullenmek gibi algılamak da yanlıştır. Futbol sahalarında hak, gelişmiş, demokratik ülkelerde maçlarda dağıtılır ya da edinilir. Maça çıkmayan bir futbol takımı, rekabetin getirdiği haklardan söz de edemez, pay da alamaz. Beşiktaş daha önce de Fenerbahçe'ye kupada hükmen yenilmişti. O yenilgi unutuldu gitti! Çok özel durumlarda gündeme getiriliyor. Ama Beşiktaş'ın Kadıköy'de Fenerbahçe'yi kalecisiz ve dokuz kişiyle yenmesi hep dillerde dolaşır durur.

Beşiktaş'ın eline yeni bir fırsat geçmişti. Beşiktaş sahaya çıkıp kalan 33 dakikayı on kişi ile oynayıp Fenerbahçe'yi eleseydi, Beşiktaş'ın büyüklüğüne daha ne kadar değer katardı? Peki, yarıştan, rekabetten kaçarak neler kaybedecek, bunlar hesap edildi mi acaba. Doğaldır ki, kaybetmekten altında parasal değerleri kastetmiyorum. Bir futbolsever olarak, haddim de olmayarak, Beşiktaş Divan Kurulu'nun aldığı karara şerh koyuyorum. Bizlerin Beşiktaş'ı tarihsel maçta izleme hakkımızı elimizden alamazsınız!

YORUM YAZ