MENÜ

Birbirinden güzel goller…

Abone Ol Google News

İdeal kadrosuna yakın bir takım kurabildiğinde, üç büyükler içinde göze hoş gelen futbolu oynamaya en yatkın takımın Galatasaray olduğunun altını çizmeliyim. Eksikler nedeniyle son sekiz haftadır kazanamayan Galatasaray, Sivassporlu Robinho’nun ayağından birbirinden güzel goller yese de, oyunu rakip takımın sahasına yıktığında yaratıcı futboldan örnekler verebiliyor. Özellikle Ndiaye’nin, onca rakip kalabalığına karşın Sivassporlu futbolcuları oyundan düşürdüğünde Feghouli’nin golü atması için şartlar oluşmuştu.

Haberin Devamı

Robinho basiti güzelleştirdi

Robinho’nun attığı güzel goller için özel bir paragraf açmak gerektiği kanısındayım. Bizde yıldız futbolcu denildiğinde bazı şeyleri yoktan var eden bir anlayış kabul görür. Oysa yıldız oyuncuların en önemli oyuncuları genelde basiti gerçekleştirmeleridir. Nitekim Robinho attığı iki golde de basit bir top kontrolünden sonra vuruş pozisyonu hazırladı. Top kontrolünün kusursuzluğu Maicon’un da dengesini bozdu.

Ayağa pas Belhanda’yı öne çıkardı

Galatasaray kalesinde gördüğü iki güzel gole karşın oyuna ağırlığını koymaktan geri durmadı. Özellikle Onyekuru’nun savunma arkasına yaptığı, çabukluğunu ortaya çıkartan koşular Sivasspor savunmasını çok zorladı. Ayağa pası zamanlaması yerinde yapıldığında Belhanda’nın sonucu etkileme becerisi de devreye girdi.

Haberin Devamı

Penaltıda sorun var gibi…

Maçın ilk yarısının ortalarında Fernando’nun rakibine ceza alanı içinde yaptığı bir hareket hakemin de VAR’ın da gözünden kaçtı. En azından incelenebilirdi. Onyekuru’nun attığı ilk gol VAR’a gerek kalmayacak kadar temizdi. Ancak penaltı için aynı şeyi söylemek biraz zor gibi. Sivassporlu oyuncu topa vurduktan sonra Belhande’nin ayağına müdahale etti gibi geldi bana. Ancak bunların hiç biri Galatasaray’ın kazanmasına gölge düşüremez. Sarı kırmızılı takım iyi futbolu ile hak ederek kazandı.

Levent Şahin’i kutlarım

Galatasaray’ın attığı hiçbir golde abartılı sevinç gösterisi yapmayan sadece takımını alkışlayan teknik sorumlu Levent Şahin’i örnek ve sportmen davranışı için kutlarım.

YORUM YAZ