MENÜ

Bir puanı Adem Büyük kurtardı…

Abone Ol Google News

Trabzon’da oynanan Trabzonspor-Galatasaray karşılaşması yağış altında oynandı. Böyle karşılaşmalar kalecilerin korkulu düşüdür. Çünkü fiziksel koşullar kalecilerin hareket yeteneğine engel olur. Bu gerçek bilindiğinden bütün teknik adamlar bu gibi maçlarda şutu bir taktik olarak dener. Ne var ki, ne Trabzonspor ne de Galatasaray kalecileri zor duruma düşürecek şut taktikleri için fırsat bulabildiler. Bunun nedenlerinden biri, takımların savunma sistemleri özellikle de her iki ceza yayının önünü kalabalık tutmalarıydı.

Haberin Devamı

Bu oyun anlayışı maçın ilk yarısına hakimdi ve gol için duran toplar en iyi fırsat olarak düşünüldü. Nitekim Sörloth ile gelen Trabzonspor golü, Galatasaray savunmasının adam paylaşımında yaşadığı önemli hata sonucu gelmesine karşılık sarı-kırmızılı takımı da bir anlamda kendine getirdi. Yenilen golde hiçbir Galatasaraylı oyuncunun Sörloth’u rahatsız etmemesi dikkat çekiciydi. Ceza alanı içerisindeki kalabalığın içinde bir rakip santrfor nasıl bu derece rahat bırakılabilir? Stoperlerden biri neden Sörloth ile bire bir oynamaz?

Haberin Devamı

Galatasaray yenik duruma düştükten sonra doğal olarak çabuk oynamayı bir taktik olarak benimseyip, defansif önlemleri de askıya aldı. Trabzonspor’un tamamen karşı atağa dönmesi, bu oyun anlayışını daha da kuvvetlendirmek için oyuna Ekuban’ın alınması da, bir yandan korunma öte taraftan skoru artırmak amaçlıydı. Ancak Ekuban’ın, üç aydır ilk defa sahaya çıkmasından kaynaklanan fizik güç eksikliği onun kısa zamanda etkisiz hale gelmesine neden oldu.

Galatasaray ikinci yarının büyük bölümünü tek kale oynadığı halde pozisyon yaratma anlamında sıkıntıları devam etti. Özellikle Belhanda ve Feghouli’de Ömer Bayram’ın isteği olmayınca çok hücum yapar gibi görünen Galatasaray az pozisyon buldu. Fatih Terim tarafından Nzonzi’nin stopere Dong’un ise santrfora alınması maçı kazanmak için yapılan bir hamle olsa da, daha da ağırlaşan savunmanın ortası yüzünden başka goller de yenilebilirdi. Sörloth ters tarafa hareketlenerek iki kez farkı artıracak pozisyonlar buldu. Donk’un gol umudu olarak ileri alınması ise eski model bir uygulama olmaktan öteye gitmedi.

Adem Büyük Galatasaray’ın kilit oyuncularından biri oldu. Brugge maçından sonra Trabzonspor karşısında da kuvvete dayalı top saklama becerisiyle takımını yenilgiden kurtardı. Sörloth’ün attığı gol Galatasaray savunma zincirinin kopmasından, sarı-kırmızlı takımın sayısı ise yüzde yüz Adem Büyük’ün bireysel becerisinden kaynaklandı. Nagatomo’yu ise fırsat bulduğunda düzgün vuruşlarıyla tanıyoruz zaten.

YORUM YAZ