MENÜ

Beşiktaşlı Vida!

Abone Ol Google News

Normal koşullarda bir profesyonel oyuncunun herhangi bir takım ile özdeşleştirilmesini doğru bulmam. Ücret karşılığında çalışan herkesin gittiği her kulüpte, her kurumda bütün ciddiyetiyle, profesyonel anlayışıyla çalışması sadece sporculuğun değil insanlığın da gereğidir.

Haberin Devamı

Ancak Domegoj Vida gibi 2017-2018 sezonundan bu yana Beşiktaş formasını giyen, takım kaptanlığına kadar yükselen hatta “Artık bir yere gitmem, böyle bir sözleşmeyi başka bir yerde yapamam” diyerek takımın en sağlam üyesi olduğunu anlatmaya çalışan bir futbolcunun “Beşiktaşlı” olmasının sakıncası da yoktur!

Peki, futbolun en büyük uluslararası organizasyonlarında final oynayacak kadar değerli, aldığı paralarla da değerini katlayan bir stoperin bu sezon yenilen hemen hemen bütün gollerde hatalı davranması nasıl açıklanabilir?

Vida kimlerle oynadı?

Aklıma ilk gelen Vida’nın birlikte oynadığı stoperler oldu. Dört sezon boyunca Vida’nın birlikte oynadığı stoperler şunlar: Dusco Tosic, Gery Medel, Matej Mitrovic, Pepe, Atınç Nukan, Nicolas Mirin, Enzo Roco, Victor Ruiz, Welinton, Francisco Monreto ve Serdar Saatçi. Bir de orijini stoper olmayanlar var; Necip Uysal, Atiba, Mehmet Topal, Josef de Souza hatta Nsakala bile…

Haberin Devamı

Teşbihte hata olmaz, yazarken benim başım döndü! Ceza alanı yayının çevresinde helezonik bir dönüş yapmak zorunda olan Vida’nın başı dönmez mi? Helezonik dönüşü hesap edemeyen acemi matematikçi Sergen Yalçın Vida’ya öyle görevler verdi ki asıl yerinde bile şaşkın davranışlar içinde bulundu, Vida Vida olalı böyle zulüm görmedi. Sergen Ylaçın, Welinton’u oynatmak için Vida’yı kaybetti. İşin en acı tarafı da iki sezon boyunca bunun farkına varamadı.

Vida’nın kendini toparlaması hocaya bağlı

Vida bu aşamada kolay kaybedilecek bir oyuncu değil. Ancak onun kendini toparlaması biraz da başındaki teknik direktöre bağlı. Önder Karaveli eğer göreve devam edecekse Vida’yı son adam sorumluluğundan kurtarmalıdır.

Elinde iki genç stoper var. Serdar Saatçi ve Montero bundan sonra birlikte görev yaparak önümüzdeki sezonlarda vazgeçilmez ikili olabilirler. Vida ile Souza’da savunmanın önünde oynayarak arkadaki iki gencin gelişmesine katkı yapabilir ki, dönüşümlü olarak ataklara da katılabilirler. Öte yandan Vida devre arası ya da sezon sonunda takımdan ayrılırsa Beşiktaş kaybetmez, hatta kazançlı bile çıkabilir…

YORUM YAZ