MENÜ

Beşiktaş'ın derbideki görünümü…

Abone Ol Google News

Siz bakmayın Sergen Yalçın’ın imza törenine 30 bin Beşiktaş taraftarının gittiğine. Özünde, Yalçın’ın futbol oynadığı dönemde de siyah beyazlı yandaşlarla ağlı ballı oldukları söylenemez. Hatta Sergen Yalçın’ın taraftarlardan çekindiğini, etkilendiğini, gerektiğinde onların gönlünü hoş tutmak için gözbebeği haline getirdiği bazı futbolcularından da vaz geçebileceğini gördük derbide.

Haberin Devamı

Sporting maçında, deyim yerindeyse yerlerde sürünen Nsakala ve Welinton’un ikisini birden kadro dışında bırakmak 1,5 yıldır görülmüş bir uygulama değildir. Ancak taraftar korkusu Sergen Yalçın’a doğruyu gösterdi. Hafta arası oynanan Avrupa maçında tribünler tarafından şiddetli protestoya uğrayan iki oyuncu başlangıçtaki 11’de görevlendirilip benzer hatalar yapsaydılar Ali Rıza Bey’in durumu ve konumu ciddi şekilde tartışma konusu olacaktı.

Welinton ve Nsakala’yı tribünler kadro dışına itti

Karşılaşmadan sonra Beşiktaş çalıştırıcısının galibiyeti tribünlere bağlaması da bu düşüncelerimizi destekler niteliktedir. Welinton ve Nsakala’yı tribünlerin itirazı kadronun dışına aldı. Buradan baktığınızda da Sergen Yalçın’ın tribünler için söylediklerinde haklılık payı var. Tribünlerin kadroya müdahalesi söz konusuysa Yalçın’ın derbide iyi bir teknik adamlık örneği sergilediği nasıl yazılıp, söylenebilir?

Haberin Devamı

De souza, Pjanic ve Ghezzal ile ideal orta alana sahip oldu mu Beşiktaş? Sadece Cicaldau’nun attığı gole baktığımızda bu üçlünün ne kadar doğru olduğu hakkında bilgi edinebiliriz. Galatasaraylı oyuncu şut çekip golü attığında yaklaşık olarak on metre yanında hiçbir Beşiktaşlı futbolcu yoktu. Ghezzal kanatta Pjanic ve Teixiera rakibinin arkasında kalıp onun ne yapacağını izlemekle yetindiler.

Pjanic iyi futbolcu ya Teixiera?

Kuşkusuz Pjanic iyi bir futbolcu. Sahadaki duruşu, boş alan bulmadaki mahareti, oyun kurma ve pas dağıtmadaki becerisi, onun geçmişinden getirdiği özellikleri. Ancak Teixeira için aynı şeyleri söylemek zor. Brezilyalı futbolcu konusunda Beşiktaşlı yöneticilerin menajerlik ilişkilerinden etkilendiğini söylesem ağır olmaz umarım. Sürekli kalabalıklar içine girip top yitiriyor. Basiti varken zor işlere soyunuyor.

Necip Uysal her teknik adamın kadrosunda isteyebileceği bir oyuncudur. O her yerde oynayabilir ama bugünkü Beşiktaş kadrosunun genel yapısına bakıldığında Pjanic ile birlikte oynaması halinde orta alandaki boşluk doldurulabilir. Tandemin ideal ikilisi de Vida ve Monterio’dur. Genç İspanyol’un geriden oyun kurma becerisinden yararlanılabilir. Sağ stoperde yani gerçek yerinde oynayacak olan Vida Monterio’nun deneyim sorununa da çare olabilir.

YORUM YAZ