MENÜ

Beşiktaş sadece Negredo'yu kaybetmedi…

Abone Ol Google News

Beşiktaş sadece Negredo’yu kaybetmedi…

Haberin Devamı

Avrupa’nın en önemli santrforlarından biri olarak Beşiktaş’a gelen Alvero Negredo, Şenol Güneş tarafından amatör oyuncu konumuna getirilmeye çalışılsa da, iş ahlakı gelişmiş bir futbolcu olarak, işini yapmak için elinden geleni yaptı. İlk başta belirtmekte yarar var. Negredo yıllık kazancı bakımından pahalı bir oyuncu olarak görülse de, uzun vadede Beşiktaş’a yapacağı katkılar sonucunda edinilecek parasal gelirlerle kazandıklarının çok daha fazlasını getirebilirdi.

Henüz çok erken ama Negredo’nun gidişiyle Beşiktaş şampiyonluk olasılığını da en aza indirgemiştir. Çünkü İspanyol golcü geçen yıl hocası tarafından yok sayılmasına karşın moral değerlerini yitirmeden görev aldığında elinden geleni yapmıştır. Bu sezon ise yine hocası tarafından sezon başı kampına götürülmediği halde, sezona en iyi giren oyuncu oldu. Deyim yerindeyse Şenol Hoca’yı Avrupa Kupası’nda ipten aldı. Duygusal bir veda mektubu yazan Negredo’nun mesajında Şenol Güneş’in adını anmaması ilginç geldi bana.

Haberin Devamı

Negredo Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en ilginç santrfordur kanımca. Çünkü oynadığı sürece yanındaki tüm forvetlere pozisyon hazırlayıp gol attırdığı halde ona kimse pozisyon hazırlamamıştır. Attığı gollerin tamamına yakınını kendi becerileri ve futbol bilgisiyle hazırlamıştır. Çünkü Negredo şişirme topların golcüsü değildi. O, oyunun ileride olgunlaştırılması sonucunda bir hamle golcüsüydü. Özellikle Quaresma ve Caner’in oynadığı maçlarda Negredo’nun verimi düşmüştür, Portekizli kanat oyuncusunun topla gereksiz oynaması onun hamlelerine karşı çabuk önlem alınmasına neden olmuştur.

Caner ve Quaresma’nın şişirme topları orta alanı da oyunun dışına ittiği için Samet Aybaba ve Slaven Bilic zamanında oynanan pas oyunu da ortadan kalkmış, Negredo verimsiz olmuştur. Ama yine de yarım yamalak görev verildiği bir sezonu biraz aşan bir dönemde 18 gol atmak hiç de kötü değil. Beşiktaş Yönetimi Cenk Tosun konusunda ne kadar başarılıysa, Negredo’yu göndermekle de o denli hesapsız davranmıştır. Negredo için iyi insan, iyi futbolcu diyen Şenol Güneş aslında onun gönderilmesinin merkezinde kendisi bulunmaktadır. Bu sezonun gidişatında ya da sonunda bu hesaplar masaya yatırılacaktır…

YORUM YAZ