MENÜ

Beşiktaş ne kazandı?

Abone Ol Google News

Ligin altında ve üstünde bulunan bütün takımların çok zor bir sezon geçirmesine karşın, en zor dönemece girildiği şu günlerde, henüz hiçbir takımın somut bir kazanımı ya da kaybı olmaması bu sezona özel bir durum olsa gerek.

Haberin Devamı

Lige çok kötü başlayıp, Avrupa Ligi’nde de düş kırıklığı yaşayan Beşiktaş, sezonun genelini rakiplerine göre daha iyi oynayarak, liderlik konumunu son altı haftaya kadar taşıyıp kupada da finale kalmasına karşın elinde henüz somut bir şey yok. İki kupayı da kazanabilir ancak buna karşın ikisini de kaybedebilir.

Aboubakar’ın Sivasspor’a karşı oynatılması hataydı

En zorlu dönemeçte forvetsiz kalması bir sıkıntı ya da çaresizlik olarak görünebilir. Ne var ki büyük takım olmak, böyle durumlarda, tarihinde birçok kez yaşadığı bu gibi krizlerde doğru seçenekleri bulup, çare üretebilmenin yollarını bulabilecek değerleri özünde barındırmak demektir.

Aslında Aboubakar’ın Sivasspor gibi sert bir rakibe karşı oynatılması bir teknik adamlık hatasıdır. Eğer geçen hafta oynatılmasaydı, ligin geri kalan döneminde sağlam ve rakiplerinize korku veren bir forvetiniz olacaktı. Aboubakar bugün yok gelecek hafta da ne olacağı belli değil.

Haberin Devamı

Larin’de riske edilemez!

Geçen hafta arka adalesindeki zorlanma nedeniyle oyundan çıkmak zorunda olan Larin’de bugün oynamayacak büyük olasılıkla. Zaten oynatılırsa zorlanmanın bir tür kas yırtılması ile sonuçlanması olasıdır. Dolayısıyla Beşiktaş için kalabalık orta alan ile Kayserispor karşısına çıkması zorunlu gibi görünüyor.

Aboubakar’ın sakatlık riski altında Türkiye’ye geldiği bilinmekteydi. Kişisel olarak iyi futbolcu olduğuna gördüğüm ilk günden beri inandığım Larin’e ise sezon başında güvenilmiyordu. Şimdi insan düşünüyor; en azından Güven kadroda tutulabilseydi…

Doğaldır ki futbola dışarıdan bakanlar, bu kadar sakatlığı kim tahmin edebilirdi diye düşünebilirler. Ancak içeride olanlar bu hesapları herkesten iyi yapabilmelidir. Özellikle bir yıldan fazladır süregelen bir salgın dönemi ve 40 haftalık futbol tarihinin en uzun sezonunu yaşıyorsanız…

Takımın boyunu kısaltmak şart!

Her şeye karşın Beşiktaş için anahtar faktör, daha önceki maçlarda uyguladığı gibi takımın boyunu kısaltmaktır. Yani takımın savunma ile hücum arasındaki mesafeyi kısa tutmak. Bu mesafe içerisinde altı orta alan özellikli futbolcuyla mücadele etmelidir.

N’Koudou bu yapının içerisinde en son düşünülen futbolcu olmalıdır. Beşiktaş ileri çıkarak oynayacak, Kayserispor ise kalabalık savunmayla. Bu kurgunun içinde N’Koudou kaybolur. Necip’in çocukluğunda forvet oynadığı ve bu nedenle ileride denebileceği görüşü ise bir şaka olmalı…

YORUM YAZ