MENÜ

Beşiktaş için zor dönemeç

Abone Ol Google News

Aboubakar, Ghezzal, Rosier ve Souza’nın transferi futbolda çok az rastlanacak bir biçimde Beşiktaş’ın bütün çehresini değiştirdi. İlk beş maçta sadece dört puan toplayan siyah beyazlı takım bu dörtlünün katılımıyla adeta şaha kalktı. Bu yükselişin nedenleri genellikle Sergen Yalçın’ın dokunuşlarına bağlanarak Kasımpaşa maçına kadar gelindi.

Haberin Devamı

Kasımpaşa’ya kaybedilen üç puandan sonra Beşiktaş’a bakışlar da yorumlar da değişti. Sadece Aboubakar’ın tek başına takımın yüzde 50’den fazlası olduğu yorumlarıyla da karşılaştık. Nitekim Kasımpaşa karşılaşmasının ikinci yarısı rakip kale önünde oynanmasına karşın tek bir anlamlı gol durumu yaratılamadı.

Aboubakar’dan yoksun forvet bölgesindeki eksikliğin Larin ile giderilebileceği düşünülüyordu. Bu düşüncede olanlar haksız da sayılmazlardı. Çünkü Larin çok iyi bir forvettir. Bütün genç oyunculara yaptığı gibi, Şenol Güneş onu da kulübede unutup takım ligden kopunca şans vermese, gerçeği görüp daha önce hamle yapabilseydi Kanadalı bu sezona gelmeden önce yerini ve değerini bulabilirdi.

Haberin Devamı

Bu sezon Larin Aboubakar ile birlikte oynamaya alıştı. İnsan bedeni de bilgisayara benzer bir bakıma. En son kaydedilenler bellekte kalıyor. Bu bağlamda Aboubakar’dan yoksun kalan Larin Kasımpaşa karşısında başarılı olamadı. Bu akşam Alanyaspor karşısında daha iyi bir performans ortaya koyacağını sanıyorum. Ancak Alanyaspor son maçlarında kayıplar yaşasa da güçlü bir takım.

Güney temsilcisinin Beşiktaş’a karşı gücü ilk maçta uyguladığı oyun anlayışına dayanmaktadır. Alanya’daki ilk devre maçında Beşiktaş’ın top kullanabilecek bütün oyuncularına yakın markaj uygulayıp adeta hepsine kilit vurdular. Beşiktaş topu kullanamayınca etkisiz kalıp maçı kaybetti. Alanyaspor hem top kazanmakta hem de topu kullanmakta Beşiktaş ile başa baş oynayabilecek bir kadroya sahip.

Kuşkusuz bu aşamadan sonra oynanacak her maç her takım için zordur. Ancak Beşiktaş’ın virajı daha zorludur. Alanyaspor, Beşiktaş’ın bundan sonra oynayacağı takımlar arasında en rahat olanı. Son iki maçında beş puan kaybeden siyah beyazlıların stresi daha yoğun olacak. Beraberlik bile üç takımı eşit Trabzonspor’u ise onlara daha da yaklaşacak bir konuma getirebilir. Zirvenin gözü bu akşamki maçtadır…

YORUM YAZ