MENÜ

Beşiktaş hızlı oyuna geçiş yaptı

Abone Ol Google News

Geçen hafta Antalyaspor karşısında altı gollük bir gösterişli oyun sunan Beşiktaş için o karşılaşma belirleyici değildi. Çünkü böylesi gollü ve sürpriz içeren maçlar on yılda bir gerçekleşir. Bu nedenle, Beşiktaş’ın, ligin ikinci yarısına ilişkin nasıl bir giriş yapacağının ipuçlarını bu karşılaşmadan almak zordu. Oysa Bursaspor karşılaşması test anlamında önemli bir oyundu. Bu oyun, Beşiktaş’ın, ligin kalan bölümünde neler yapabileceğine ilişkin önemli veriler gösterdi.

Haberin Devamı

Öncelikle, Beşiktaş’ın daha hızlı futbol oynayan bir takım olmaya doğru evrildiğini gördük. Bunda, oyunu yavaşlatan Quaresma’nın kadro dışında olmasının ne kadar rolü olduğunu düşünmek gerekir. Ama somut bir veri de var elimizde. Lens’in ilk goldeki hareketleri ve Burak’ın gol vuruşu... Demek ki, ayak dışıyla gol pası vermek salt Quaresma’ya özgü değilmiş.

Bununla birlikte Beşiktaş’taki asıl değişimin bütün oyuncuların ileriye doğru direkt paslarla oynamaya çalışması. Rakibin orta alanda kazandığı her topta oyunu bozan Atiba’nın yeniden formunu bulması da çok önemli. Onun formu yükseldikçe Beşiktaş’ta sorunlar rafa kalkıyor.

Haberin Devamı

Lens’in oyuna kazandırdığı tempo içerisinde Ljajiç’in estetik paslı oyunu, Güven ile Dorukhan’ın azimli mücadelesi Beşiktaş’ın oyununa katkı yapan değerli hamleler olarak kayda geçti. Burak Yılmaz’ın çok zor bir dönemden geçtiği açıktır. Beşiktaş yandaşlarının kabullenemediği bir oyuncu olarak böyle bir dönemde iki gol atması hem zor dönemi aşması hem de kendisine sonsuz kredi veren Şenol Güneş’in yüzünü güldürmesi bakımından önemliydi.

YORUM YAZ