MENÜ

Beşiktaş her şeyi zamana mı bırakıyor?

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın şampiyonluğa ulaşmasında en temel “taş” olarak görülen Aboubakar, Ghezzal ve Rosier’e ilişkin gelişmeler merak içinde izleniyor. Bu temel oyunculardan biri de Josef de Souza’dır ki, onunla herhangi bir sorun yok, sözleşmesi sürüyor.

Haberin Devamı

Souza’nın dışında kalan dört temel oyuncuya başka takımların da ilgisi var ancak onlar Beşiktaş’ta mutlu olduklarını söylüyorlar medyanın yazdığına göre. Başka takımlar bu oyunculara ilgi gösterdiklerinde benim aklıma hemen bir özlü söz gelir: “Birine yakışan başkasına yakışmaz”. Bunun futboldaki anlamı şu olmalı:

Futbolun dili evrensel ama ilişkiler değişken

Bir futbol takımında başarılı olan oyuncunun başka yerde de aynı başarıyı göstereceğinin hiçbir garantisi yoktur. Futbolun dili evrensel olsa da ortamların, ilişkilerin, futbola ilişkin kolektif düşüncelerin ve bireysel ilişkilerin değişmesi nedeniyle her şey farklı bir boyuta gelebiliyor. Böyle olmasaydı onca şatafatlı transferleriyle Fenerbahçe ipi göğüslerdi.

Futbol tarihi böyle birçok olaya tanık olmuştur. Başarılı olduğu takımlardan giden nice oyuncu istediği ortamı bulamamak nedeniyle başarısız olmuştur. Bu durumu özetleyen bir özlü söz de bizde vardır: “Taş yerinde ağırdır.”

Haberin Devamı

Aynı oyuncularla aynı sonuç alınmayabilir

Her yıl, her ay, her hafta, her gün, her durum ve her an değişmektedir. Hiçbir şey devamlı olarak varlığını koruyamaz. Kalıcı olan tek şey, değişimdir. Eğer değişimin bundan sonra hangi yöne ve nasıl olacağını öngörebiliyorsak başarı ya da başarısızlığın sınırlarını da belirleyebiliriz.

Beşiktaş ama bilerek ama rastlantı sonucu dört oyuncu transfer etti, her şey yolunda gitti. Aynı oyuncularla yeniden anlaşmak, her anın değiştiği bir dünyada aynı sonuçları vermeyebilir. Hiç kimse zamanın önüne geçemez. Ancak zamanın getirebileceği bir şeyi, zamanı gelmeden talep edebilir…

YORUM YAZ