MENÜ

Beşiktaş gelecek yılları da kaybetme yolunda…

Abone Ol Google News

Siyah beyazlı takımın yöneticileri, bu sezonun başında Şenol Güneş ile devam kararı aldıklarında bu satırların yazarı, bu köşede “Beşiktaş gelecek sezonu kaybetti” şeklinde görüş bildirmişti. Henüz ligin 12. haftası oynanmış olmasına karşın Beşiktaş’ın ortaya koyduğu görüntü salt bu sezonu değil gelecek sezonları da kaybettiği yönündedir.

Haberin Devamı

Kötü gidişi önce taraftar gördü

Bu durumu en önce Beşiktaş taraftarları gördü ne yazık ki. Oysa gerçeği ilk görenin teknik direktör olması gerekirdi. Görmesi yetmez, geleceğe ilişkin sıkıntılı yolculuğu daha başında yönetimine de anlatması beklenirdi. Ancak şu anda Şenol Güneş’in kafası takımdan daha karışık…

Güneş’in yaptıkları işe yaramıyor

Beşiktaş’a hiçbir müdahale yapamıyor, yaptıkları da işe yaramıyor. Kos koca Beşiktaş, her şeye rağmen ligin en kaliteli kadrosuna sahip olduğu herkes tarafından kabul ediği halde, maç kazanmak için Quaresma’nın insafına sığınmış durumda. Beşiktaş’ın durumu öylesine içler acısı ki Sivasspor maçından sonra liderliğe Quaresma soyundu.

Haberin Devamı

Quaresma’dan lider olur mu?

Çoğu zaman kendini yönetemeyen bir oyuncu, Genk maçında tribünlerden yediği darbenin etkisini azaltmak amaçlı bir girişimle takımı yönetmeye kalktı. Son günlerde moda olmaya başlayan, kaybedince tribünlerden özür dileme hamlesini Quaresma’da yapmak istedi. Sahaya geri dönmeleri için arkadaşlarına çağrıda bulunmasına rağmen onlar arkalarına bakmadan soyunma odasının yolunu tuttular. Böylece anlık bir liderlik gösterisi yapmaya kalkan Portekizlinin hevesi de kursağında kalmış oldu.

Hocasız rakibe karşı mahkum oynadılar

Türkiye’nin en deneyimli hocalarından birine sahip olduğu söylenen Beşiktaş, hocasız sahaya çıkan bir takım karşısında karşı kaleyi bulmanın tek yolu olarak Quaresma’yı görüyor. Çok doğal olarak da sahada oynanan futboldan kimse bir anlam çıkartamıyor. Şenol Hoca forvette her hafta bir oyuncuya görev veriyor ancak oyun üçüncü bölgeye yıkıldığı zaman karmaşa çözülemiyor. Bu arada aldığım bilgiye göre Alvaro Negredo, Şenol Güneş’in muhalefeti nedeniyle gittiği El Nasr takımında yedi maçta dokuz gol atmış. İnsanın bindiği dalı kesmesinin ne anlama geldiğini Şenol Güneş-Negredo arasındaki ilişkiden çözebilirsiniz.

YORUM YAZ