MENÜ

Ali Koç'a teşekkür edilmeli

Abone Ol Google News

Erol Bulut’un kalabalık kadrodan düzgün bir takım çıkartamaması Fenerbahçe Başkan’ı Ali Koç’u risk alarak Emre Belözoğlu’na yöneltmişti. Onun değişik kültürler içinde bulunarak edindiği futbolculuk deneyiminin son on maç için yeterli olacağını düşünmesi çok da yanlış değildi.

Haberin Devamı

Ancak Ali Koç teknik direktör değil, iş adamı, yöneticidir. Teknik direktör deneyiminin nerede ve nasıl takımın karşısına çıkacağını kestirebilmesi zordur. İşte, Emre Belözoğlu’ndan vazgeçmesinin nedeni de kritik teknik adam kararının Sivasspor maçında karşısına çıkması ve takımın yazgısına nasıl etki ettiğini görmesidir.

Koç teknik direktörün önemini gördü

Ali Koç kendi dünyasında başarılı bir işadamıdır. Bu bağlamda insan ilişkilerinde verilecek kararların ortak paydada buluşmak isteyenleri nasıl etkileyeceği konusunda da bilgili olabilir. Ancak teknik direktör kararlarının ve uygulamalarının nasıl duyarlılık gerektirdiğini Sivasspor karşılaşmasının devre arasında bizzat gördü.

Gördüğünün takım için ne denli anlamlı olduğunu anladı. Takımın başında gerçek bir teknik adam olmayınca kos koca bir şampiyonluğun bir maçta elden uçup gidebileceğine de tanık oldu, Belözoğlu kararını o maçın sonucunda verdi.

Haberin Devamı

Teknik direktörlük mesleğinin itibarı…

Ali Koç’un Belözoğlu’nu teknik direktör olarak atadığı zaman bu köşede neler olabileceğini en başta yazdık. Bu bir yana, Koç’un Emre Belözoğlu kararının, yerlerde sürünen teknik direktörlük mesleğinin itibarını kurtardığı anlamında önemli olduğunu düşünmekteyim.

Yerlerde sürünmekten kastım antrenör derneklerinin ve onca ünlü teknik direktörün ülkedeki yanlışlara ses çıkartmamaları, kulağının üstüne yatmalarıdır.

Emre Belözoğlu’nun gelecekte iyi bir teknik adam olacağını ve önünde 5-10 yıl olduğunun altını çizmesi, futbolu bırakıp bir takımın başına geçme kolaylığının önünün kesilmesi için de bir başlangıç olur umarım.

Federasyon ve antrenör derneklerine mesaj…

Belözoğlu gibi kariyerli bir futbolcu teknik direktörlüğün üstesinden gelemediğine göre bu tür uygulamalara artık son verilmelidir.

Ali Koç’un Emre Belözoğlu’nun önüne koyduğu 5-10 yıllık süre teknik adamlık mesleğine değer kattığı için en başta Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) kendisine resmi bir yazı ile teşekkür etmelidir.

Sonra da Türkiye Futbol Federasyonu ile TÜFAD işbirliği yaparak sezon başında ve devamında yapılan hülle ve yan yollara sapılarak yapılan sözleşmelere engel olmalıdırlar. Sözünü ettiğimiz yanlışlıklara karşı futbolun tüm üst düzey paydaşları duyarlılık göstermelidirler...

YORUM YAZ