MENÜ

Ahmet Ağaoğlu'da kendini aştı!

Abone Ol Google News

Sporumuzun önde gelen yöneticileri ile bir şekilde karşılaştığımızda, onların söyledikleri iddialı şeyleri bir yere kaydederim. “Yazılmamak ricasıyla söylüyorum” uyarısı yapılmamışsa o sözlerin bir gün önemli hale geleceğini deneyimlerimden bilirim. Çünkü insanoğlunun söylediklerini tersini yapmak gibi bir eğilimi vardır.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Beden Eğitimi Bölümü kuruluşundan bu yana eğitim öğretimin bahar döneminde seminer dizisi düzenler. Onlardan birine konuşmacı olarak Ahmet Ağaoğlu’nu davet etmiştik. Ağaoğlu o günlerde Golf Federasyonu başkanıydı. Konuşması bittikten sonra başkan ile çay sohbeti yaptık. O sırada samimiyetimize dayanarak kendisine İTÜ futbol takımından söz ettim. Amatör kümede türlü sıkıntılarla yürütmeye çalıştığım takımımız için nasıl bir destek bulabileceğimizi tartışmaya açmak istedim. Birden o samimi, sevecen Ağaoğlu barut fıçısına döndü; “ben hiçbir zaman futbola bulaşmam” dedi. Belli ki golfun entelektüel tepesinden bakınca futbol ona “avam” görünüyordu. Dolayısıyla ben de konuğumuzu üzmemek için konunun üzerine gitmedim ve söylediklerimi yutmak zorunda kaldım.

Haberin Devamı

Aradan yıllar geçti ve Ahmet Ağaoğlu futbola öyle bir bulaştı ki Trabzonspor’a başkan oldu. Yani 10 yıl önce söylediklerinin tam tersini yaptı. Yapmasına bir itirazımız yoktur. Ne var ki benim yadırgadığım golfun sakin ortamından gelip gürültülü futbol ortamında herkesten daha üst perdeden ses çıkarmaya çalışmasıdır. Özellikle hakemler ve rakipleri üzerine söylemleri tehlikeli, futbolcularına ilişkin yorumları komiklik ötesi bir komedidir.

Ersun Yanal’ın “Biz şampiyon olacağız” sözlerine gösterdiği tepkiyi “rakiplere saygısızlık” olarak değerlendirmesi son derece yerindedir. Ama bu kadar çok kulüp başkanı varken ve Ağaoğlu futbol dünyasının en yeni üyelerinden biri olmasına karşın her konuda konuşmaya kalkması sesini de görüntüsünü de çabuk eskitir.

Abdülkadir Ömür’ü Mbappe il kıyaslaması kuşkusuz Trabzonspor yandaşlarının hoşuna gitmiştir. Zaten konuşmasının asıl amacı da tribünlere mesaj göndermek içeriklidir. Abdülkadir gelişmekte olan iyi bir futbolcu olabilir. Ama henüz kendisini kanıtlamış değil. Abdüllkadir 10 yılı aşkın bir süredir hiçbir uluslararası turnuvaya gidemeyen milli takımımızın yedek oyuncularından biridir. Mbappe ise 2018’de Rusya’da oynanan Dünya Kupası şampiyonu Fransa’nın en iyi iki oyuncusundan biridir. Yani Abdülkadir henüz yereldir. Son oynadığımız İzlanda maçında 35 yaşındaki rakip oyuncunun karşısında Yusuf Yazıcı’nın fiziksel olarak nasıl çaresiz kaldığını gördük.

Sporun tüm dallarında fizik kalite giderek daha da önemli hale geliyor. Trabzonspor’un iki genç oyuncusu da henüz evrensel boyutlara ulaşmış değiller. Başkanın söylediği abartılı sözler onlara da zarar verebilir. Zamanında Yusuf Erdoğan’da en az onlar kadar önemli bir çıkış yapmıştı. Ama sonrasında neredeyse dağıldı, şimdilerde yeniden toparlanmaya çalışıyor ki, ikisinden de aşağı değildi. Başkanların görevleri arasında oyuncularının performans düzeyini belirlemek yoktur. Ayrıca genç oyuncuların önümüzdeki yıllarda başına neler geleceği de belli değildir. Eğer Abdülkadir’e önerilen paralar gerçekçiyse hiç durmayın, gönderin derim…

Haberin Devamı
YORUM YAZ