MENÜ

Aboubakar Beşiktaş için kayıp mıdır?

Abone Ol Google News

Sezon başında yaşanan bunalımlı günlerden çıkış yolunda Aboubakar’ın etkin rol üstlendiğine inananlardanım. Oyunu üçüncü bölgede olgunlaştırması ve attığı gollerle Beşiktaş’ın itici gücü oldu. Hatta sezonun devamında Aboubakar’ın Beşiktaş’ı kuyunun dibinden su yüzüne çıkarttığını da yazmıştım.

Haberin Devamı

Eğer Beşiktaş ligde 13. sıraya gerilediği günlerden yükselerek şampiyonluk yoluna girdiyse bunun da önemli nedenlerinden biri Aboubakar’dır. Fenerbahçe deplasmanında daha nasıl bir oyun olacağı anlaşılmadan attığı iki gol ile takımını öne geçirmesi labirente düşmüş bir takımın çıkış yolunu bulması anlamına gelmişti. Yokuştan düzlüğe çıktıktan sonra da zorluk ve engeller vardı ama takım rayına oturmuştu. Aboubakar öncü görevini başarıyla yapmıştı.

Aboubakar’ın pazarlık gücü yükselmişti

Kamerunlu oyuncunun Beşiktaş ile yeniden sözleşme yapması “sakatlık koşulu” na bağlı maddeler içermekteydi. O’nun sakatlandığı varsayılan günlerde herkes bir an önce takıma dönmesini isterken, bir daha sahalara dönmeyeceğini yakın çevreme ve özellikle de Beşiktaşlılara anlattım.

Haberin Devamı

Söylediklerim özetle şöyleydi: “Aboubakar şu anda Türkiye’de oynayan futbolcular içinde eli en güçlü olandır. Bu O’nun pazarlık şansının en yüksek olması demektir. Beşiktaş’ın şampiyonluğunu istemek başka, yapacağı belki de son büyük transferde güçlü kalmak ise başkadır.

Hatta briçten örnek verecek olursak Aboubakar’ın elinde pik ası(maça ası) varken diğer transfer yapacakların elinde ancak trefli(sinek) beşlisi ya da altılısı vardır. Aboubakar elindeki bu gücü bilecek kadar iyi bir futbolcu. Bu nedenle yarış son hızı ile devam ederken dönüp sakatlanma riskini göze alamaz.”

Siyah-beyaz mı yoksa 18 milyon Euro mu?

Nitekim dönmedi. Eğer dönüp oynasaydı kendini zora sokmayacak bu da düşük performans anlamına geleceğinden değer yitirecekti. Aboubakar’ın yaptığı sporculuk açısından doğru olmasa da bugünkü acımasız sportif rekabet göz önüne alındığında doğru olabilir. Üç yıl için 18 milyon Euro siyah-beyaz renkleri geride bırakmak için yeterli nedendir profesyonel futbolcular için.

Peki, Aboubakar Beşiktaş için kayıp mıdır? Hiç sanmıyorum! Futbol ile ilgili daha üst aşama planları olan ve bunu başaracağına inanan bir oyuncu Türkiye Ligi’nin daha altında olan bir rekabet ortamına gitmezdi.

Beşiktaş’ta kalsaydı özellikle Şampiyonlar Ligi’nde zorlanacağını ve buna bağlı olarak prestij de değer de kaybedeceğini bildiğinden kolay yolu seçti. Kolay yolu seçerek daha büyük paralar kazanmaya yönelmek kariyer sonuna gelmek anlamı da taşıyor olsa gerek…

YORUM YAZ