MENÜ

Abdullah Avcı Trabzon'a nasıl gitti?

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ta görev yaptığı günlerde Kayserispor maçını dört golle kazanan siyah beyazlıların taraftarları Abdullah Avcı’yı tribünlere çağırıp büyük övgü ve destek vermişti. Artık her şey yoluna girdi diye düşünenleri futbol bir kez daha yanılttı. Üst üste yaşanan puan kayıpları sonucunda Abdullah Avcı görevinden ayrılmak zorunda kalıp, Bodrum’da dinlenmeye çekildi.

Haberin Devamı

O günlerde hoca arayışı içindeki Trabzonspor’un gündemine Abdullah Avcı gelir. Başkan Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Mehmet Yiğitalp’i bu konuda görevlendirir ve Yiğitalp, Avcı’yı arayarak İstanbul’da bir araya gelirler.

Ağaoğlu futboldan anlamadığını söyler ancak…

Toplantının sonunda prensipte anlaşma sağlanır ancak Ağaoğlu son olarak Abdullah Avcı ile bir görüşme yapmak ister. Bu konuşma sırasında tarafların prensip anlaşması bozulur. Çünkü Başkan Ağaoğlu zaman zaman takıma müdahale edeceğinin sinyallerini vererek şöyle konuşur:

“Trabzonspor yönetimine girdiğim ilk günlerde futboldan çok da anlamazdım. Ancak yöneticilikten başkanlığa doğru geçen zaman içerisinde çok deneyim kazandım.”

Haberin Devamı

Başkan Ağaoğlu’nun futbola bakış açısını ve yaklaşımını ben de yakından bilirim. Çünkü Golf Federasyonu Başkanı olduğu günlerde İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bir konuşma yapmak üzere davet etmiştik. Konuşmasının sonunda özel sohbetimizde konu doğal olarak futbola ve Trabzonspor’a gelmişti. Ağaoğlu’nun bu konudaki tavrı netti: “Ben futboldan anlamam, futbola da bulaşmam.”

Avcı ilkelerinden ödün vermez ve yollar ayrılır

Ne var ki zamanın çarkı döndüğü sürece her şey değişiyor. Nesneler de, bedenler, düşünceler ve fikirler de... Futboldan anlamadığını söyleyen bir insan zaman içinde teknik direktörün işine müdahale edebileceğini ima edecek kadar futbol bildiğini sanabiliyor.

Abdullah Avcı deneyimli ve ilkeli bir hoca olduğundan, lafın nereye varacağını hemen anlayıp başkanın konuşmasına müdahale eder: “Sayın başkan, çalıştığım takımdaki teknik konuların sınırlarını ben çizerim.

Başkanlar ve yöneticiler de ancak benim izin verdiğim sınırlar içerisinde futbolcularla görüşür, fikir alışverişinde bulunurlar. Başka türlü bir ilişki içerisinde görev karmaşası yaşanır ki, bu da bizi başarısızlığa götürür.”

Bu görüşmenin sonucunda Ahmet Ağaoğlu, Abdullah Avcı’nın çetin ceviz olduğunu anlar ve Avcı Bodrum’a döner. Ahmet Ağaoğlu yönetimi tekrar toplayıp Abdullah Avcı ile anlaşamamanın gerekçesini de parasal nedenlere bağlar ve Eddie Newton’da karar kılınır. O da sezonu tamamlayamadan takımdan ayrılmak zorunda kaldı çünkü işler iyi gitmedi.

Yeniden Abdullah Avcı’ya dönüş

İşler sarpa sarınca Ağaoğlu Mehmet Yiğitalp’e Abdullah Avcı ile bir görüşme daha yapabileceklerini söyler. Hoca yeniden çağrılır ve bütün şartları kabul edilerek sözleşme yapılır.

Kuşkusuz futbolda başarıyı etkileyen birçok parametre vardır. Ancak bunlardan en önemlilerinden birinin hoca iradesi ve dirayeti olduğu açıktır. Bu dirayet ve iradeyi Trabzon coğrafyasında gösteren tek adam Özkan Sümer’di. Abdullah Avcı’nın aynı yolda ilerlemesi, Trabzonspor’un bugün geldiği yerin belirleyici faktörlerinden biri oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ