MENÜ

Üstsüz spor keyfi

Abone Ol Google News

BMW’nin spor otomobil tarihinde, iki kişilik ve üstsüz roadster modellerin önemli bir yeri vardır. Baştan aşağı yenilenen Z4 de, bu roadster felsefesinde önemli bir kilometre taşı olmaya aday. Paris Motor Show’da ilk fuar gösterimi yapılan yeni Z4’te, saf sportif unsurlar ve performans odaklı gövde elemanları, markanın yeni tasarım felsefesine uygun olarak şekillendirilmiş. Soft top kumaş tavan elektrikli fonksiyona sahip ve iç mekan da yine sürücü odaklı olarak tasarlanmış. Bu üstsüz araç, yüksek dinamik potansiyelini iyileştirilmiş motor ailesine, yeni bir şasi dizaynına ve rijitliği artırılmış gövde yapısına borçlu. Geniş tekerlek iz açıklığı, iyi dengelenmiş ağırlık dağılımı ve kompakt dingil mesafesi Z4’ü adeta bir viraj ustası haline getiriyor. Merkeze yakın oturma pozisyonu ve düşük tutulan ağırlık merkezi ise sürüş keyfini bir üst lige taşıyor.

Haberin Devamı

Top modelde 340 HP güç

Z4’ün top modeli M40i First Edition, 340 HP ile öncüsü 35si modeliyle aynı güce sahip ancak bu bir rastlantı. Çünkü yeni modeldeki 3,0 lt’lik sıralı 6 silindirli (kodu G29) makine, BMW’nin yeni motor ailesinin bir mensubu. Bu en güçlü modelin 0-100 km/s hızlanma süresi sadece 4,6 sn, limitlendirilmiş maksimum hızıysa 250 km/s. Yeni Z4 bu performansını 7,1 - 7,4 lt/100 km arasında bir tüketimle sunuyor.

Haberin Devamı

2019 yazına damga vuracak

Sürücüye dönük olarak tasarlanan kokpit de sürüş keyfine destek veriyor. Bu keyifte yeni iç mekan tasarımı etkili olacak. First Edition isimli versiyonda deri döşemeler, elektrik ayarlı koltuklar ve Harman/Kardon surround ses sistemi yer alacak. Bu etkileyici donanımlara eksiksiz bir bağlanabilirlik ve head-up gösterge de dahil. Otomobilin birçok kontrolü 7nci nesil BMW işletim sistemi sayesinde, dijital olarak yapılabiliyor. Bu işletim sisteminin en önemli oyuncusu ise 10,25 inç ebadındaki, yüksek çözünürlüklü, renkli dokunmatik ekran. Yeni BMW Z4, gelecek yıl Mart ayında dünya pazarlarında yollara çıkmaya ve 2019 yaz sezonu üstsüz modasına damga vurmaya hazırlanıyor.

Türkiye’ye iki tane geliyor

Ferrari’nin 50’nci üstü açılabilen karosere sahip modeli olarak dikkat çeken 488 Pista Spider, 2019 yılında Türkiye’de de satışa sunulacak. Ülke kotası 2 adet olan Ferrari 488 Pista Spider, markanın Uluslararası Yılın Motoru Ödülleri’nde üçüncü kez dünyanın en iyi motoru olarak adlandırılan 720 HP gücündeki çift turbo beslemeli V8 motoruyla donatılmış olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

İkonik G Serisi

Mercedes’in zamana meydan okuyan, ikonik arazi aracı G Serisi, Mercedes-Benz G 500 ve Mercedes-AMG G 63 modelleri ile Türkiye’de satışa sunuldu. Arazide 39 yıllık bir geçmişe sahip olan G Serisi’nde, gelecek yıl G 350 d dizel motor seçeneği de sunulacak. G Serisi’nde dışta, kült tasarım unsurları devam ederken, içte ise modern bir tasarım ve dijital bağlanabilirlik unsurlarına ayrıca 12,3 inçlik iki adet ekrana yer verilmiş. Yeni G Serisi Türkiye’deki ilk şovunu ise Alaçatı’daki Uluslararası Fishing Turnuvası’nda yaptı.

YORUM YAZ