MENÜ

Gözü yükseklerde

Abone Ol Google News

Japon Honda, kompakt SUV'u CR-V'nin beşinci neslini tanıttı. Tasarımında iyileştirmeler yapılan CR-V'de sağlam, modern ve cesur dış çizgiler kullanılmış, iç tasarım ise sade ve fonksiyonel bırakılmış, iç mekanda kaliteli ve elit görünümlü malzemelere yer verilmiş. Yeni tasarımla birlikte aracın altının yerden yüksekliği 35 mm kadar artarak 201 mm'ye ulaşmış, böylece bozuk zeminlerde daha kolay ilerlemesi sağlanmış.

Haberin Devamı

Boyu aynı, içi daha geniş

Otomobilin toplam boyu bir önceki modelle aynı kalırken, ön ve arka tekerleklerin tamponlara yaklaştırılması sonucunda dingil mesafesi 33 mm artırılmış. Bu da iç mekanda artan bir iç hacim anlamına geliyor. Honda'nın kompakt SUV'unda ilk kez 7 koltuklu seçenek yer alacak. Mühendisler 5 ve 7 koltuklu modellerde aynı gövdeyi kullanmışlar, yani toplam boyutlar ve dingil mesafesi her iki modelde de birebir aynı. 7 koltuklu araçlarda orta sıra koltuklar 15 cm ileri geri kaydırılabiliyor ve orta koltuk sırtları yatırılarak üçüncü sıra koltuklara geçilebiliyor. Üçüncü sıra koltuklar yetişkinlerin uzun mesafeli sürüşlerde kullanabilecekleri tarzda geniş ve rahat değil ama çocuk yolcular için uygun olabilir.

Haberin Devamı

Dizel yok, hibrit gelecek

Yeni CR-V'de 1,5 lt hacimli, VTEC Turbo benzinli motorlar kullanılacak. Aktarma organı olarak ise 7 ileri oranlı CVT ve 6 ileri oranlı manuel şanzımanlar var. Ayrıca önden çekiş ve AWD isimli dört tekerlekten çekiş seçenekleri var. Türkiye pazarına ise sadece CVT otomatik şanzımanlı ve AWD dörttekerlekten çekişli modeller gelecek. Küçük benzinli motorun sunduğu 193 HP'lik güç ve 243 Nm'lik tork yeterli. 100 km/s hıza 9,5 sn'de ulaşan ve 200 km/s son hıza sahip olan aracın ortalama tüketimi 7,1 lt/100 km. 2,0 lt benzin motorlu hibrit seçenek ise 2019'da yollarda olacak. Ancak mevcut CRV'deki 1,6 lt'lik dizel motor yeni CR-V'de yer almayacak. Oysa Hyundai Tucson ve Kia Sportage gibi rakipler yeni 1,6 dizel motorlarını piyasaya sunmaya hazırlanıyorlar.

Yeni Macan Şanghay'da görücüye çıktı

En ekonomik Porsche olarak adlandırılan kompakt SUV Macan yenilendi ve Çin'in Şanghay şehrindeki özel bir etkinlikte sergilendi. Yeni Porsche Macan tasarım özellikleri, konfor, bağlanabilirlik ve sürüş dinamikleri bakımından büyük bir değişim geçirmiş. Üç boyutlu LED şerit arka stoplarıyla yoldaki tüm bakışları üzerine çekecek olan yeni Macan'da, LED teknolojisi ön farlarda da standart olarak sunuluyor. İç mekanda ise 11 inçlik yeni dokunmatik ekrana yer verilmiş. Yoğun trafik asistanı ise sıkışık trafikte konforlu otonom sürüş sağlıyor.

Iron Man'e özel

Hyundai, ünlü çizgi roman ve sinema karakteri Iron Man için yepyeni bir versiyon hazırladı. KONA Iron Man Edition adıyla sınırlı sayıda satışa sunulacak olan araç, sıradışı hatları, dinamik iç mekanı ve fantastik özelliğiyle büyük bir heyecan uyandırıyor. Dinamik bir görüntüye sahip olan araç, Iron Man karakterini yakından andırıyor ve özel hatlarıyla da birebir bir uyum sergiliyor. Mat gri gövde rengi ve kırmızı aksesuarlarla harmanlanan otomobil, 18 inçlik jantlara sahip.

Haberin Devamı
YORUM YAZ