MENÜ

4 kapılı elektrikli Coupe

Abone Ol Google News

Teknolojisiyle bir adım önde olma iddiasında olan Alman Audi markası, konvansiyonel modellerinde yaptığı geliştirmelerin yanı sıra, bu yıl elektrik teknolojilerindeki yenilikleriyle de kendisinden söz ettiriyor. İlk elektrikli modeli olan etron isimli SUV’un ardından Audi, Los Angeles Fuarı’nda çok şık bir konsept sergiledi. Audi e-tron GT concept isimli araç, 4 kapılı olmasına rağmen tam bir coupe formuna ve eğimli inen arka cam tasarımına sahip. Ama e-tron GT ‘yi asıl ilginç kılan bölüm ise onun sadece elektrik gücüyle hareket eden bir sporcu olması.

Haberin Devamı

Elektrik motorları 590 HP gücünde

2025 yılına kadar 12 elektrikli modeli ürün yelpazesine katmayı hedefleyen Audi’nin bu elektrikli coupe konseptinde, biri ön, diğeri arka aksa yerleştirilen iki elektrik motoru yer alıyor. Bu motorların toplam gücü ise 590 HP. Bu güç e-tron GT’yi gerçek bir sporcu yapmak için fazlasıyla yeterli. Dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olan e-tron GT, elektrik motorlarından aldığı gücü equattro sistemi sayesinde 4 tekerlek arasında dağıtıyor.

Haberin Devamı

20 dakikada şarj oluyor

Aracın 90 kWh kapasitesindeki lityum iyon bataryalarının, e-tron GT’ye 400 km’lik bir menzil sağlayacağı açıklanıyor. Hızlı şarj sistemini destekleyen bataryalar, gerekli altyapıya sahip bir şarj istasyonunda 20 dk içinde yüzde 80’e kadar şarj edilebiliyor. Yani siz kahvenizi içerken aracınız 320 km daha yol yapacak enerjiyle dolmuş olacak. Audi, e-tron GT’ye aynı zamanda kablosuz şarj desteği de yüklemiş ancak kablosuz şarjda hızlı şarj imkanı yok. Audi bu konsept aracın seri üretim versiyonunu iki yıl içerisinde yollara çıkarmayı planlıyor.

Yerli Renault Clio hazır

Yıl ortasında Bursa'daki Renault fabrikasında üretilecek olan yeni nesil Renault Clio, Cenevre Fuarı'ndaki ilk gösterim öncesinde tüm detaylarıyla gözler önüne serildi. Yeni Clio'da stil sahibi dış çizgilere, iç mekandaki teknolojik tasarım unsurları eşlik ediyor. Kokpitte dikey konumlu 9,3 inçlik multimedya ekranı yer alıyor. Full LED farlar ise standart olarak sunuluyor. R.S. Line serisinde F1 tarzı spoyler ve bal peteği görünümlü ızgara ile daha sportif bir duruş amaçlanmış.

Yerli hibrit Corolla üretime geçti

Adapazarı'ndaki Toyota fabrikasında üretilen yeni Corolla Sedan, Cumburbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katıldığı törenle bantlardan indi. 230 milyon Euro'luk ek yatırımla üretimine başlanan 12'nci nesil Corolla Sedan'ın benzinli (1,6 lt, 136 HP) ve hibrit (1,8 lt, 122 HP) versiyonları bulunacak. Dünyanın en çok tercih edilen otomobili unvanına sahip olan Corolla, Toyota'nın yeni TNGA platformu üzerinde üretiliyor.

YORUM YAZ