MENÜ

Tesla'ya Amerikan rakip

Abone Ol Google News

Premium markalar elektrikli model atağına SUV segmentiyle girdiler. Tesla’nın Model X serisinin ardından Jaguar i-Pace ve Audi e-Tron da premium elektrikli oyununda sahne aldı. Alman Mercedes ise elektrikli otomobiller için EQ alt markasını tanıttı, tıpkı daha önce rakibi BMW’nin i serisini lanse ettiği gibi. Ancak arada küçük bir nüans var. BMW ilk elektrikli modellerini küçük şehir otomobili ve spor otomobil (i3 ve i8) segmentlerinden seçmişti, BMW’nin iX SUV modelleri ise 2021’de gelecek. Mercedes ise EQ markasının ilk modeli olarak EQC’yi tanıttı. Mercedes EQC, GLC’yi andıran kompakt SUV tasarımıyla dikkat çekiyor. 2019 yılı ortasında Avrupa’da pazara çıkacak olan EQC’nin, 2020 yılında Türkiye’ye de gelmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Çift elektrik motoru var

Mercedes EQC’nin derisinin altında yatan elektrik teknolojileri incelediğinde, bu kompakt SUV’da iki adet elektromotorun kullanıldığı görülüyor. Bu motorların toplam sistem gücü 300 kW’a yani 408 HP’ye ulaşıyor ve EQC’nin dört tekerleğine birden tahrik iletiliyor. Maksimum tork ise ilk devirden itibaren 765 Nm, yani duruştan yapılacak ilk hareketle, koltuğa yapışmaya hazır olun! Bu nedenle bu kompakt SUV’un performansı da spor otomobilleri kıskandıracak nitelikte. 0-100 km/s hızlanması 5,1 sn’de gerçekleşiyor. Bunun yanında son sürat, yakıt ekonomisi sağlamak için 180 km/s ile sınırlandırılmış.

Haberin Devamı

Piller suyla soğutuluyor

80 kWh’lık dev batarya paketi aracın alt bölümüne ve arka koltukların altına yerleştirilmiş. Su soğutmalı batarya hücrelerinin toplam ağırlığı 650 kg’a ulaşıyor. Aracın toplam ağırlığı ise 2425 kg. NEDC ölçüm sistemine göre EQC’nin tüketimi 100 km’de 22,2 kWh. Mercedes EQC’yi evde veya işte, AC şebeke üzerinden şarj etmek mümkün ama büyük pillerin dolması için saatlerce beklemek gerekir. Bunun yerine 3 kat hızlı şarj sağlayan Wallbox üniteleri kullanılabilir. Ya da hızlı şarj noktalarında, DC akımla, hızlı şarjdan faydalanmak mümkün. Maksimum 110 kW’a kadar hızlı şarj sağlayan istasyonlarda EQC’nin bataryalarının, yüzde 10’dan yüzde 80’e 40 dakikada dolabildiği açıklanıyor.

Çılgın kampanyayla cazip indirim

Toyota, sadece Ekim ayı içerisinde geçerli olacak bir “Çılgın Kampanya” düzenledi. Toyota, önceki fiyatı 108.700 TL olan Corolla 1.6 Life modelini Ekim ayında 94.900 TL liste fiyatı ile satışa sundu. Hurda araç teşviğinden de yararlanılırsa, 8.000 TL’lik ek indirim ile araç fiyatı 86.900 TL’ye iniyor. Sonuçta Çılgın Kampanya sayesinde yaklaşık 22.000 TL’lik indirim yapılmış oluyor. Çılgın kampanya Auris, Yaris ve RAV4 modellerinde de geçerli.

Yeni Honda Cr-V Türkiye’de

1996’dan itibaren dünyanın en çok satan SUV’u unvanına sahip olan, Honda’nın kompakt SUV modeli CR-V yenilendi. Yeni CR-V, 13 Ekim’de Türkiye pazarında satışa sunuluyor. 1,5 lt Turbo VTEC, 193 HP’lik benzinli motora ve CVT otomatik şanzımana sahip olan CR-V’de akıllı 4x4 sistemi de var. 5 ve 7 koltuk seçenekleri de bulunan CR-V’nin fiyatları Elegance versiyonunda 265.000 TL’den başlıyor.

YORUM YAZ