MENÜ

Satış şampiyonları

Abone Ol Google News

Otomobil sektörünün 2018 performansı geçtiğimiz hafta açıklandı. Toplam satışlar 2018’te, bir önceki yıla göre % 35 azalarak 621 bin adet olarak gerçekleşti. Binek otomobilde yaşanan küçülme % 33 iken, hafif ticari araç pazarı % 42 oranında daraldı. 4 Ocak Cuma gecesi ODD tarafından İstanbul’da düzenlenen Satış ve İletişim Ödülleri töreninde, jüri tarafından oylanarak seçilen yaratıcı iletişim çalışmalarına verilen özel ödüller sahiplerini buldu. Ayrıca gecede 2018’in satış şampiyonları da açıklandı.

Haberin Devamı

Fiat Egea üçüncü kez şampiyon

2018’de 33 bin 650 adet satılan Fiat Egea, Türkiye’nin en çok satılan binek otomobili oldu. 2016 ve 2017’de de bu satış başarısına ulaşan Egea, böylece üst üste 3 kez satış şampiyonluğu unvanını elde etti. Öte yandan Türkiye’de en çok satılan hafif ticari araç modeli ise Ford Transit oldu. En çok satan her iki modelin de Türkiye’de üretilen yerli modeller olması, Türk otomotiv endüstrisinin gücünü ortaya koyuyor.

En çok satan marka Renault

Marka bazında ise en çok satan binek otomobil markası, 77 bin adetlik satışla Renault oldu. Ford ise 41 bin 680 adet hafif ticari araç satarak, bu segmentin satış şampiyonu markası oldu. Binek ve hafif ticariden oluşan toplam pazarın şampiyon markası ise 86 bin adetlik toplam satışla yine Renault oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ