MENÜ

Pistlerin duayeni

Abone Ol Google News

Yarış pistlerine adanmış bir hayat. 26 yılda 300 yarış, 9 şampiyonluk ve 100’den fazla kupa… Borusan Otomotiv Motorsport takım kaptanı olan İbrahim Okyay yarış hayatını sürdürürken aynı zamanda takım direktörlüğü yapıyor, genç isimlerin gelişimine katkıda bulunuyor. İşte Okyay’ın başarı sırları:

Haberin Devamı

‘Hizmet alan değil hizmet veren takımız’

“Borusan Otomotiv Motorsport bana göre, bugüne kadar gelmiş geçmiş Türkiye pistlerinin en önemli takımlarından biri. Amacı sadece yarışmak olan değil, işin mutfağında olan bir takım. Yurt dışına gittiği zaman ekip, ekipman, teknik destek ve her şeyi kendi imkanları ile sağlayan, dışardan hizmet alan değil dışarıya hizmet veren bir takım. Bu nedenle kendimizi ayrıcalıklı bir takım olarak görüyoruz.”

‘Amacımız ülke tanıtımına katkıda bulunmak’

“2008 yılında kurulan takımın amacı, ülke tanıtımına katkıda bulunmak, fayda sağlamak, Türkiye'de otomobil sporlarının gelişmesine, genç sporcuların yetişmesine katkı sağlamak oldu. Biz de 11 yıldır ara vermeden hem ulusal, hem de uluslararası yarışlarda Borusan Otomotiv'in bu vizyonunu yerine getirmek için tüm takım olarak mücadele ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘BOM Akademi bir sosyal sorumluluk projesi’

“Profesyonel bir program ve vizyon içinde hareket ettiğinizde dünyanın her türlü pistine gidip, her türlü takımlarıyla mücadele ettiğinizde çok şey öğreniyorsunuz. Bir noktadan sonra o öğrendiklerinizi Türkiye'de paylaşmak, diğer takımlara göstermek hatta öğretmek istiyorsunuz. Burada işin içine sosyal sorumluluk projesi de giriyor. Bu nedenle BOM Akademi'yi kurduk. BOM Akademi, Borusan Otomotiv Motorsport'un edindiği tecrübeleri hem günlük otomobil kullanıcılarına, hem de bu spora başlamak isteyen sporcu adaylarına aktarmak için oluşturulmuş bir sosyal sorumluluk projesi.”

'Hedefimiz Avrupa ve Dünya'da şampiyonluklar’

“Türkiye'de 16 kez şampiyonluk elde etmiş bir takım olarak aynı başarıyı, aynı istikrarı Avrupa pistlerinde de yakalamak istiyoruz. İtalya'da 2015 yılında dayanıklılık serisini kazandık. Bu oldukça önemli bir seri ama artık Avrupa şampiyonluklarını, oradan da Dünya şampiyonluklarını kazanmak istiyoruz.”

‘Borusan Otomotiv’in kesintisiz desteği önemli’

“26 yılı geride bırakınca 100'e yakın kupa elde etmiş oldum. Buradaki kupaların hepsi bana ait. Takımın tüm kupalarını bir araya toplarsak, sanırım çalışma odamıza zor sığacak. Borusan Otomotiv'in desteği ile biz Borusan Otomotiv Motorsport olarak çok güçlü imkanlara sahip olma şansı yakaladık. Bu yüzden Borusan Otomotiv sporcuları olarak kendimizi çok şanslı görüyoruz. 11 yıldır kesintisiz olarak desteğini devam ettiriyor. Bu sayede biz de takımın başarısında bir devamlılık şansı yakalıyoruz.''

Egea'da tekno şov

Fiat, yepyeni teknoloji donanımları, özel renk seçenekleri ve modele özgü aksesuarlarıyla dikkat çeken Mirror Serisi’ni tanıttı. İlk olarak İtalya’da 500 Ailesi’nde satışa sunulan Mirror serisi, 2015 yılından bu yana 117 bin adetten fazla satılan Fiat Egea Ailesi’nin ürün yelpazesine de dâhil oluyor. Fiat Egea Mirror serisi, standart donanımda Apple CarPlay uygulaması uyumluluğu bulunan Uconnect™ 7" HD dokunmatik ekran sistemi ile birlikte sunuluyor. Mirror serisinde ayrıca geri görüş kamerası da model ailesinde standart olarak bulunuyor.

Haberin Devamı

En teknolojik SUV

İngiliz spor otomobil üreticisi Aston Martin, markanın ilk SUV modeli DBX'i geliştiriyor. Hazırlanan prototipin fotoğraflarını yayınlayan Aston Martin, lüks segmentteki en teknolojik SUV olacağını iddia ettiği DBX'i 2019 yılı sonunda piyasaya sunmayı planlıyor. Toprak testleri Galler Rallisi'nin etaplarında yapılan prototipin asfalt testleri ise Nürnburgring'de gerçekleştiriliyor.

YORUM YAZ