MENÜ

Paris'te teknoloji modası

Abone Ol Google News

Avrupa’nın üç büyük otomobil fuarından biri olan Paris Otomobil Fuarı bu yıl 4-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Bazı markaların katılmama kararı aldıkları fuarda Fransız, Alman ve Japon markaları gövde gösterisi yapıyor. Fuarda ayrıca Mondial Moto ismi altında motosiklet fuarı ve Mondial Tech ismi altında ise teknoloji şovları yer alıyor. Bu yıl yeni otomotiv teknolojilerini vurgulamak amacıyla CES teknoloji fuarıyla da bir işbirliği yapılmış ve CES Unveiled Paris başlığı altında özel bir sergi de var.

Haberin Devamı

Ayrıca özel olarak seçilen 64 otomotiv teknoloji startup firması da bu kapsamda geliştirdikleri yeni teknolojileri sergiliyor. Öte yandan Lamborghini ve Aston Martin gibi lüks spor markaların, Paris’teki bayileri aracılığıyla fuara katılması ise küçük de olsa bir yerel fuar havası yarattı. Toyota’da tüm modeller hibrid Standında, otomotivde geleceğin vizyonunu çizen Toyota, fuarda sergilediği araçların tamamını hibrid modellerden seçti. Böylece hibrid teknolojisindeki öncü ve lider konumunu vurgulamış oldu.

Haberin Devamı

Öte yandan 15 yılın ardından Auris isminden vazgeçerek Corolla modelini Avrupa pazarına yeniden sunan Toyota, bu modelin Hatchback ve Touring Sport versiyonlarını fuarda sergiledi.

Toyota aynı zamanda Avrupa pazarında çok başarılı olan küçük sınıftaki Yaris modelinin de 20’nci yılını kutluyor. İlk olarak 20 yıl önceki Paris fuarında tanıtılan Yaris, Avrupa için Fransa’daki Valenciennes tesislerinde üretiliyor. Yaris’in 20’nci yılını kutlamak için özel tasarlanan Y20 versiyonu, ilk Yaris’te kullanılan altın sarısı renkle sergilendi. Ayrıca ralli aracından esinlenen Yaris GR Sport versiyonu da ilk kez sergilendi. Öte yandan Japon üretici RAV4’ün Avrupa prömiyeri ile 14 yıl aradan sonra Avrupa pazarına dönüş yapan yeni Camry’yi tanıttı. Bir diğer Japon marka olan Lexus ise yeni RC Coupe modelinin dünya lansmanı için Paris fuarını seçti.

RC Coupe lüks spor otomobile duygusal tasarımı getiren bir model. Fransızlardan gövde gösterisi Paris’te, kendi sahalarında oynamanın avantajını yaşayan Fransız markaları doğal olarak Paris Otomobil Fuarı’nda en büyük şovu yaptılar. PSA rubundaki Citroen’de C5 Aircross ilk kez sergilenirken, bu modelin SUV Hybrid konsepti de standda yer aldı. Grubun lüks markası DS’te ise 4 yeni elektrikli model var, bunlar arasında DS3 Crossback E-Tense ilk göze çarpan araç. Peugeot ise 508 SW’nin yanı sıra elektrikli ve otonom sürüşe sahip, retro konsepti E-Legende ile ilgi çekiyor. Peugeot ayrıca yeni Plug-in Hybrid teknolojili araçlarını ve elektrikli bisiklet modellerini de tanıttı. Bir diğer Fransız markası olan Renault da konsept robot otomobilinin yanı sıra yenilenen kompakt SUV Kadjar’ı ilk kez gözler önüne serdi.

BMC 3 serisi yenilendi

Diğer Avrupalı markalar da Paris Fuarı’na ilgi göstermeye devam ediyor. Örneğin Alman BMW, yeni 3 Serisi’nin örtüsünü ilk kez Paris’te açtı. BMW X5 ve Z4 de ilk kez Paris’te gösterildi. Alman markalardan Mercedes de Paris’te 3 dünya lansmanı yaptı. İlk kez sergilenen modeller yeni B Serisi, GLE ve Mercedes-AMG A 35 4Matic oldu. Ayrıca en küçük model olan A Serisi’nin sedan versiyonu da ilk fuar gösterimini Paris’te gerçekleştirdi. Skoda ise Kodiaq’ın, 240 HP gücündeki, en hızlı versiyonu olan RS’i sergiledi. Jaguar ve Land Rover da fuara katılan diğer Avrupalı markalar arasında yer aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ