MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Süspansiyon farkı

Citroen'in kompakt hatchback modeli C4 Cactus, yeni süspansiyon teknolojisiyle sınıfında konfor çıtasını yükseltmeyi hedefliyor. Yeni modelin fiyat seviyesi 110bin TL’den başlıyor.

Fransız markası Citroen, tarihi boyunca, otomotiv sektörüne getirdiği yenilikçi ve yaratıcı teknolojileriyle tanınır. Avrupa’nın ilk önden çekişli otomobili Traction Avant, ilk hidraktif süspansiyonlu otomobili GS, direksiyon hareketine uygun açıyla virajları aydınlatan far sistemine sahip DS modeli, markanın kurucusu mühendis Andre Citroen’in yaratıcılığından esinlenen yeni teknolojilerdi. Citroen’in geçtiğimiz hafta Türkiye pazarına sunduğu yeni kompakt hatchback modeli C4 Cactus de yine bu tür bir yeni teknolojiyle, pek çok modelin rekabet ettiği C segmentinde fark yaratmayı amaçlıyor.

Konfor ön planda tutulmuş

Yeni C4 Cactus’te ilk kez kullanılan “Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi”nin öncelikli hedefi sürüş konforunu üst düzeyde sağlamak. Yüksek yoğunluklu sünger katkılı koltuklar ve güçlendirilmiş akustik yalıtım sistemleri de C4 Cactus’un, “Uçan Halı” olarak tabir edilen bir konfor seviyesi sağlamasına katkı yapıyor.

Sadece otomatik şanzıman var

Konfor iddiasının yanı sıra güvenlik ekipmanlarıyla da eksiksiz bir donanım sunmayı amaçlayan C4 Cactus’te park desteği, geri görüş kamerası, yokuş kalkış desteği, viraj içi aydınlatma, anahtarsız çalıştırma, yol tutuş kontrolü, Apple Car Play ve Mirror Link gibi bağlantı teknolojileri de var. C4 Cactus Türkiye pazarına sadece EAT6 ve ETG6 otomatik şanzımanlarla ithal ediliyor. Buradan da, manuel şanzımanın ülkemizde artık fazla talep görmediği ortaya çıkıyor. Motor seçeneği olarak ise 1,2 lt’lik benzinli (110 HP) ve 1,6 lt’lik dizel (100 HP) üniteler ürün programında yer alıyor.

Klasikler gösteriye hazırlanıyor

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek “Klasik Otomobil Festivali’’; zamanının en hızlı, en pahalı, en eski, en yeni ve en çok tercih edilen klasiklerini, otomobil severler ile buluşturmaya hazırlanıyor. Antika Otomobil Federasyonu (AOF) tarafından 29 Haziran-1 Temmuz arasında TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek festivalde; müzeler, otomobil kulüpleri ile koleksiyonerlerin ellerinde bulunan eşsiz klasikler, festival ziyaretçilerini nostaljik bir yolculuğa çıkaracak.

F1 pistinde otomobil festivali

Intercity İstanbul Park, 27-30 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenecek yeni nesil bir aile festivaline hazırlanıyor. “VFest” ismi verilen festivalin odağında ise otomobil tutkusu yer alıyor. 2200 dönümlük alanda gerçekleştirilecek etkinliği yarım milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. VFest’te; motorsporları, otomobil, motosiklet, eğlence, konserler, alışveriş, gurme seçenekler, şovlar ve çok sayıda “life-style” etkinliğin yer alması planlanıyor.

YORUM YAZ