MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cenevre'de muhteşem şov

Avrupa’daki önemli otomobil buluşmalarından biri olan Cenevre Otomobil Fuarı kapılarını dün ziyaretçilere açtı. 110 prömiyere sahne olan Cenevre Fuarı, sergilenen yeniliklerle göz doldurdu.

Otomobil fuarlarının etkinliğinin ve gerekliliğinin, otomobil üreticileri tarafından sorgulandığı ve bazı firmaların fuarlara katılmama kararı aldığı bir dönemde, kapılarını dün basın mensupları için açan Cenevre Otomobil Fuarı’nda 110 dünya ve Avrupa prömiyerinin örtüsü açıldı. Sergilenen bu önemli yeniliklerle birlikte, fuarların etkinliğine olan inancın artması da sevindiriciydi. İşin ilginç yanı, birçok fuara katılmama akımını ilk başlatan marka olan Volvo’nun (her yıl Cenevre, Detroit ve Pekin olmak üzere sadece 3 fuara katılacağını açıklamıştı) Cenevre’de ödüllendirilmesi oldu. Volvo’nun yeni kompakt SUV’u XC40 “Yılın Otomobili” ödülünü kazandı.

110 dünya ve Avrupa prömiyeri

18 Mart akşamına kadar açık kalacak olan fuarı 700 bin kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor. İlk iki gün boyunca 10 bin uluslararası basın mensubu fuarı ziyaret ederek sergilenen yenilikleri dünyaya duyuruyor. Fuara katılan 180 otomobil markası iki günde 70 basın konferansı düzenliyor, fuar standlarında toplam 900 otomobil sergileniyor.

İŞTE CENEVRE’NİN YILDIZLARI

Toyota Supra

Toyota, bir dönemin efsane spor otomobillerinden Supra’ya yeniden hayat verecek. Bunun ilk işareti de fuarda sergilediği GR Supra Racing Concept otomobili oldu. Ayrıca Japon markanın arkadan itişli Roadster MR-2 modelini de canlandırması bekleniyor.

■ Cupra E-Racer

Seat’tan ayrılarak bağımsız hale gelen Cupra markasını ve yeni modelleri başkan Luca de Meo tanıttı. Cupra’nın yüzde 100 elektrikli yarış aracı E-Racer, 680 HP gücünde ve 270 km/s hıza çıkabiliyor.

■ Ferrari 488 Pista

Ferrari’nin fuarda tanıttığı yeni spor otomobili 488 Pista, 3,9 lt’lik V8 motora sahip ve 720 HP gücünde. İtalyanların bu süper spor otomobili gelecek yıl Türkiye’de olacak. Ülkemize ayrlmış toplam kota ise 7 adetle sınırlı.

■ Skoda Vision X

Daha önce Kodiaq ve Karoq isimli yeni SUV modelleriyle ses getiren Skoda, bu seriye üçüncü bir model ekleyecek. Bunun ilk sinyalleri ise Cenevre’de sergilenen Vision X. Kompakt Crossover boyutlarındaki Vision X konseptinde doğalgaz, benzin ve elektrik enerjilerinin bir kombinasyonu yer alıyor. Ancak araç yıl sonunda, ilk etapta konvansiyonel motorlarla piyasaya çıkacak.

YORUM YAZ