MENÜ

Hafif ticaride yeni bir marka

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Güney Koreli SsangYong’un Türkiye Distribütörü olan Şahsuvaroğlu Group, 2016 yılından itibaren de Çin’in otomotiv devlerinden Sokon Grup’un iştiraki DFSK markasının Türkiye Distribütörlüğü’nü de aldı. DFSK markasındaki gelişmeleri, Şahsuvaroğlu Group Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu’ndan dinledik. Yunus Şahsuvaroğlu DFSK hakkında şunları söylüyor; “Güney Koreli SUV uzmanı SsangYong markası ile Türkiye otomotiv pazarında yer alıyoruz. Bunun yanı sıra yeni markamız DFSK’nın ise Türkiye'de büyük bir açığı kapatacağına inanıyoruz. Dar sokaklarda, hızlı ve kolay manevra kabiliyetine sahip, teknolojisi ile yolda bırakmayarak işin devamlılığını sağlaması DFSK markasının en önemli özellikleri. Araçlarımız üstün nitelikleri ile Türkiye'nin en uygun ticari aracı olma özelliğine sahip”.

3 modelle giriş yaptı

Yunus Şahsuvaroğlu şöyle devam ediyor; “Türkiye hafif ticari pazarına 3 farklı model ile giriş yaptık. Bunlar; tek kabin pikap “Mini Maxi”, çift kabin pikap “Twin Maxi” ve panelvan aracımız “Mega Van”. Bu modellerimiz; 1 tona kadar yük taşıma ihtiyacı olan esnaf ve kobiler, şehir içi/kırsal kesimde günlük taşıma yapan, dar cadde ve sokaklarda ürün dağıtım hizmeti sunan, uygun ön yatırım maliyeti ve uygun servis hizmeti alma ihtiyacı duyan şahıs ve şirketler için tasarlandı. Araçlar konforlu bir sürüş için klima, elektrikli direksiyon gibi ekipmanlarla donatıldı”.

“Parça yok” demek yasak

Yunus Şahsuvaroğlu servis konusunda da şunları söylüyor; “Satış sonrası konusunda da Türkiye genelinde ciddi bir servis ve satış ağı yapılanmamız mevcut. Şimdiden 18 satış ve 16 servis noktası ile hizmetlerimize başladık. Önümüzdeki süreçte de bayilik vermeye devam edeceğiz. Hedefimiz sene sonuna kadar, Türkiye geneline yayılarak ticaretin yoğun olduğu il ve ilçelerde faaliyetimizi genişletmek. Orijinal yedek parçada; %100 bulunurluk müşteri memnuniyetinin temel taşıdır. Servislerimizde bu nedenle “parça yok” demek yasak. Ayrıca 2 yıl/ 100.000 km boyunca araçlarımız grubumuz garantisi altında”.

Kuga’ya dizel otomatik geldi

Makyajlanmış Ford Kuga'da özellikle ön tasarımda yenilikler yapıldı. Yeni LED gündüz farları ve yeni sis farları, yeni bir trapezoid ızgara tasarımıyla buluşuyor. Bu ise otomobile şık bir hava katıyor. Arkada ise yeni bir bagaj kapağı ve yeni stop lambaları var. Özellikle ST-Line donanımında sunulan siyah jantlar Kuga'ya oldukça sportif bir görünüm kazandırıyor.

Wifi'den Ford Sync3 güncellemesi

İç mekandaki en önemli yenilikler ise 8 inçlik yeni dokunmatik ekran ve Ford Sync 3 multimedya sistemi. Ford Sync 3 sayesinde Apple CarPlay eşleştirmesi yapmak ve wifi üzerinden güncellemeleri almak mümkün. Diğer teknolojik özellikler arasında elektronik park asistanı, akıllı bagaj kapağı, ısıtmalı deri koltuk ve ısıtmalı direksiyon, adaptif hız kontrolü ve benzinli EcoBoost motorla birlikte sunulan akıllı dört çeker sistemi var. Ford Kuga'da biri benzinli, diğeri dizel olmak üzere iki motor seçeneği sunuluyor. 1.5 lt, 182 HP'lik EcoBoost benzinli motor otomatik vites ve akıllı 4x4 sistemi ile birlikte piyasaya veriliyor. Bu versiyonun fiyatı 117 bin TL. Dizel olarak ise 1.5 lt, 120 HP gücünde TDCI motor var. Dizel motor 6 ileri manuel veya Powershift otomatik vitesle birlikte alınabiliyor. Style, Titanium, ST-Line isimli 3 donanım versiyonu var. 1.5 lt dizel otomatikte ise başlangıç fiyatı 123.350 TL.

Motosiklette yeni Trend

Avrupa’nın birinci, dünyanın ise dördüncü büyük motosiklet üretici Piaggio Group’un yeni Türkiye distribütörü Trend Motosiklet oldu. Trend Motosiklet Pazarlama A.Ş. tanıtım toplantısı, basın ve cemiyet dünyasından davetlilerin de katıldığı bir geceyle, Etiler La Scarpetta’da gerçekleştirildi. Trend Motosiklet Türkiye pazarına Piaggio Group’un dört efsane motor markası olan Piaggio, Vespa, Aprilia ve Moto Guzzi modellerini ithal edecek.

Dünyayla aynı anda Türkiye’de

Kia’nın en çok satan modeli Rio, dünya pazarlarıyla aynı anda Türkiye’ye geliyor. Dördüncü nesliyle Mart ayında pazara sunulacak olan Kia Rio, dikkat çekici yeni tasarımı, pratik kullanımı, gelişmiş güvenlik teknolojileri ve yeni bağlantı özellikleri ile B segmenti kullanıcılarına hitap ediyor. Yeni Rio, önceki modelden 15 mm daha uzun olarak tasarlanmış, toplam uzunluğu 4.065 mm’ye ulaşmış. Araçta ikisi benzinli, biri de dizel olmak üzere toplam 3 motor seçeneği yer alıyor.

Motobike İstanbul’da Avrupa lansman

Bajaj’ın yeni süper sport motosikleti “Dominar 400”ün Avrupa lansmanı Motobike İstanbul Fuarı’nda gerçekleştirildi. Dominar 400’ün, su soğutmalı 35 HP gücündeki 375 cc’lik motoru; 6500 d/d 35 Nm tork üretiyor. 6 vitesli şanzıman ile 4 valf ve 3 bujisi bulunan Dominar 400 aynı zamanda ön ve arka ABS fren sistemine ve dijital gösterge paneline sahip. Naked motorda mercekli farlar ve LED gündüz farlarının yanı sıra 2 ayrı parça olarak tasarlanan stop lambaları da yer alıyor.

YORUM YAZ