MENÜ

Geleceğe nostaljik bakış

Abone Ol Google News

Fransız otomobil üreticisi Peugeot için tasarım oldukça önemli. Marka şimdi ise Paris Otomobil Fuarı’nda tanıttığı e-Legend konseptiyle, geçmişle gelecek arasında bir köprü kuruyor. Çizgileri, 1970’lerin tasarım ikonu olan 504 Coupe modelinden esinlenen e-Legend’ın en dikkat çekici kısmı profil tasarımı. Uzun burun, ince gövde ve kısa arka kısım, bugün bile sportif bir etki bırakıyor. Konseptin ön yüzünde, tıpkı dedesinde olduğu gibi, dört tane dikdörtgen far kullanılmış. 4,65 m ile e-Legend, örnek aldığı dedesinden 30 cm daha uzun. Ve 1.93 m’lik genişliğiyle gayet atletik. Sıcak bir etki bırakan gri boya ise 1970’leri hatırlatıyor. İç mekanda kullanılan koltuk tasarımı, Göteburg mavisi koltuk döşemeleri ve koyu renkli ahşap kaplamalar da yine bizi 1970’lere götürüyor.

Haberin Devamı

Modern bir elektrikli otomobil

Peugeot’nun e-Legend konseptiyle bize yaşattığı nostalji sadece tasarımla sınırlı. Çünkü klasik görünümlü karoserin altında modern bir elektrikli otomobil yer alıyor. E-Legend’da 340 kW’lık (462 HP) bir elektromotor görev yapıyor ve güç 4 tekerleğe birden gönderiliyor. Bu da konsepte 220 km/s’lik bir maksimum hız kazandırıyor. Bataryalar 100 kWh kapasiteye sahip ve 600 km’nin üzerinde menzil sunuyor. Açıklamalara göre indüktif hızlı şarj ünitesinde 500 km’lik menzil için 25 dakika yeterli.

Haberin Devamı

Tam otonom sürüşü destekliyor

İç mekan ilerici bir tasarıma sahip. Bir kapıdan diğerine kadar uzanan 49 inçlik ekran 4K çözünürlüğe ulaşıyor. Buna, kapı içlerindeki 29 inçlik iki ekran daha ekleniyor. E-Legend teoride 4’ncü seviyede bir otonom araç, yani sürücüye ihtiyaç duymuyor. Yolculuk sırasında film izlemek ya da haberleri takip etmek sorun değil! Sürücü aracı bizzat kullanmak istediğinde 8 köşeli bir direksiyon sürücüye doğru yaklaşıyor. Direksiyonun üzerindeki ekranı kullanarak sürücü, navigasyon haritasını veya geri görüş kamerasının görüntülerini takip edebiliyor. Tam otonom kullanımda ön konsol da biraz geriye doğru kayıyor. İşte Fransızlar 2025 yılının otonom sürüşünü bu şekilde hayal ediyor.

X-Macera Türkiye’yi dolaşıyor

Mercedes’in Pick-Up segmentindeki ilk modeli olan X-Class, “X-Macera” isimli proje ile yeni bir serüvene başladı. Deneyimli otomobil gazetecisi Okan Altan, bu proje için özel olarak modifiye edilmiş aracın direksiyonuna geçti. Türkiye’nin dört bir yanının boydan boya, engel tanımadan geçileceği “X-Macera” sürüşü 6 haftada tamamlanacak. Sürüşte sadece yollar değil, zorlu arazi koşulları da Mercedes-Benz X-Class’ın üstün off-road yetenekleri ile aşılacak.

Küçük arazici Jimny geliyor

Suzuki’nin efsane haline gelen SUV modeli Jimny, yeni nesliyle Paris Otomobil Fuarı’nda Avrupalı otomobil meraklılarının beğenisine sunulmasının hemen ardından, Kasım ayında Türkiye yollarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Sınıfında her konuda tek olan 4’üncü nesil Suzuki Jimny, 1998 yılında yollarla buluşan selefinin başarılarla dolu 20 yıllık mirasını bir adım daha ileriye götürerek geleceğe taşıyor. Yeni Jimny’de 1,5 lt’lik, 100 HP gücündeki motora, otomatik vites eşlik ediyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ