MENÜ

Dijital bayiye doğru

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, basın mensuplarıyla, Nisan ayı ortasında İstanbul’da açılacak olan Gelecek Otomotiv’de biraraya geldi. Premium segmentin geçen yıl %17 gerilediğini açıklayan Bekdikhan, Mercedes’in 25.500 adetlik satışla segment birincisi olduğunu, 2018 için de benzer bir satış rakamı ve yine segment liderliği beklediklerini açıkladı. Bekdikhan 2018 yeniliklerini şu şekilde sıraladı; A serisi ve CLS (Mayıs), G Serisi ve S Cabrio (Haziran), C Serisi (Ağustos), 4 kapılı AMG GT Coupe (Ekim) ve yeni A Sedan (Aralık).

EQ markası 2019’da

Şükrü Bekdikhan ayrıca 2018 yılı içerisinde bayiler üzerinden uzun dönem kiralama operasyonunu başlatacaklarını ve ayrıca 2018’i elektrikli araç hazırlıklarına başlayacakları, iki yeni elektrikli model sunacakları (hibrit motorlu Mercedes GLC Plug-in ve elektrikli smart) bir yıl olarak gördüklerini, 2019’da ise elektrikli EQ markasının lansmanını yapacaklarını açıkladı. 2018’de Mercedes’in Türkiye’deki elektrikli araç satış beklentisi 100 ile 150 adet arasında.

Kiralamada elektrikli dönüşüm

5 kıtada 1.7 milyondan fazla araç filosunu yöneten LeasePlan, 2030’da tüm araç filosunu elektrikli araçlara dönüştürmeyi planlıyor. LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay, sürdürülebilirlik kapsamında şirketlere örnek olmak amacı ile kendi şirket araçlarının tamamını 2021’e kadar elektrikli araçlara dönüştüreceklerini açıkladı.

Vahşi kedinin kompakt SUV’u

Spor otomobillerden ilham alan ve Jaguar’ın ilk kompakt SUV modeli olan E-PACE, Türkiye’ye geldi. E-PACE, bir Jaguar spor otomobilin tasarım ve performansını geniş, kullanışlı ve AWD (Akıllı Dört Çeker Sürüş Sistemi) otomobilde toplayan beş koltuklu kompakt bir SUV. EPACE, 0-100 km/s’e 7 sn’de ulaşan sportif 250 HP Ingenium 2.0 litre benzinli motora sahip ilk Jaguar modeli. S, RDynamic S, R-Dynamic SE olarak 3 donanım seviyesine sahip olan EPACE’de fiyatlar 83.000 Euro’dan başlıyor.

YORUM YAZ