MENÜ

Yöneticiyi kim yönetecek?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aslında başlık, 'Yöneticiyi kim dizginleyecek' de olabilirdi. Lakin çığrından çıkan bir insanın, bir düzenin dizginlenebilmesi asla mümkün değildir. Ortada bir gözüdönmüşlük varsa, etrafın yakılıp yıkılması kaçınılmazdır. Burada önemli olan işler bu noktaya gelene kadar gerekli önlemleri alabilmektir. Ne yazık ki, bizde eksik olan budur.
Malum, federasyon yönetimini Dört Büyükler belirler! Belirlerken de, bazı tavizler alırlar. İşte bazı kulüp yöneticilerini arsızlaştıran bu tavizlerdir. Kendilerine dokunulamayacağını bilirler. Ülkemizdeki kirli, kaypak düzenin can damarı bu tarz yöneticilerdir. İşin kulüp çıkarıyla da pek fazla alakası yoktur. Milyon dolarlar saçarak göreve gelmenin tek nedeni, verdiğinden fazlasını alabilmektir. Bu gerçekleşmediği takdirde karanlık yüzleri ortaya çıkar. Saldırganlaşırlar. Küfür, tehdit, şantaj gırla gider. Şirretliklerinin hesabını kimse soramaz onlara. Çünkü gerçek iktidar onlardır.
Şu artık herkes tarafından bilinen bir gerçektir: Ülkemizdeki tribün terörünün, taraftar adı altında statları teslim alan çapulcuların, çetelerin gerçek sorumlusu kulüp yöneticileridir. Onları besleyen, büyüten, palazlandıran ve statları onlara teslim eden yöneticilere 'dur' denilemediği takdirde her yıl 'De Ja Vu' yaşamaya devam edeceğiz. Bunları durduracak irade de ne yazık ufukta pek gözükmüyor. Burada iş TBMM'ye düşüyor. Yeni bir futbol yasası ve federasyona hakim olacak güçlü bir iradeyle bunu başarabilirler. Yöneticiye sadece maç sonrası demeçleri veya eylemleri için değil, maçtan önce yaptıkları sorumsuz, spekülatif ve yönlendirmeye, etki altına almaya yönelik açıklamaları için de en ağır cezalar verilmeli. Bir sezonda bir kaç kez ceza alan yöneticinin, bir daha yöneticilik yapamayacağına dair bir hüküm ceza yönetmeliğine koyulmalı. Tribün çeteleriyle organik bağı ispatlanan yöneticiye yargı yolunu açacak düzenlemeler yapılmalı, savcılara bu konuda yetki ve sorumluluk verilmeli. Nokta.

YORUM YAZ