MENÜ

Proje çocuk!

Abone Ol Google News

Klişe bir söz vardır; hiç bir başarı tesadüfi değildir, diye... Çok doğru bir sözdür. Mete Gazoz özelinde ele alacak olursak bu cümleyi, Mete'nin Olimpiyat Şampiyonluğu asla ve asla tesadüfi değildir. Çünkü Mete üç yaşından itibaren bugünler için hazırlanan bir 'Proje Çocuk'tur!' Hani, sporda gelişmiş ülkeler çocuklarını hedef olimpiyata 8-10 yıl önceden hazırlamaya başlarlar ya, Mete de ailesi tarafından çok küçük yaşlardan itibaren olimpiyat şampiyonluğu hedefiyle hazırlanmaya başlandı.

Haberin Devamı

Çok yönlü bir sporcu olunca...

Kendileri de okçu olan Meral ve Metin Gazoz çifti, ev ve antrenman sahalarında hep kendileriyle ve okla yayla iç içe büyüyen çocuklarına 8 yaşına gelince profesyonel olarak ok attırmaya başladılar. Tabi, Mete'nin hayatı sadece okçuluk sporundan ibaret değildi. Gazoz çifti çocuklarını, gelişimine katkıda bulunacak çeşitli hobilere de yönlendirdiler. Bunlardan başlıcaları piyano, resim, yüzme, masa tenisi, satranç, eskrim ve stratejik bilgisayar oyunlarıydı...

Bütün bunların Mete'ye ruhsal ve fiziksel çok önemli katkıları oldu. Mesela; el-göz koordinasyonunda piyanonun, bakmak ve görmek arasındaki farkı belirlemesinde resmin, bel kaslarının güçlenmesinde yüzmenin, stratejik ve analitik düşünce de satrancın, bilgisayar oyunlarının faydalarını gördü.

Haberin Devamı

Profesyonel ekiple hazırlandı

Küçük yaşlardan itibaren ulusal ve uluslararası arenada adından söz ettirmeye başlayan Mete Gazoz, Rio'da 17 yaşında hiç kimsenin ummadığı bir çıkış yakalarken, aslında Tokyo'yu müjdeliyordu. Zaten kendisini bugünlere hazırlayan Meral ve Metin Gazoz çifti de onu Rio'dan sonra antrenöründen fizyoterapistine, mentöründen yaşam koçuna kadar profesyonellerden oluşan bir ekibe teslim edince geliyorum diyen şampiyonluk geldi. Tabi biz çok bilmişler (!) Mete'nin kendisine inandığı kadar ona inanmadık ve madalya tahminlerimizde ona hiç yer vermedik! Bu da bize kapak olsun!

YORUM YAZ