MENÜ

Liderlik direkten döndü

Abone Ol Google News

Daima savunduğum bir ilke vardır: Futbol bir istatistik sporu değildir. Son yıllarda futbolu sarmalayan istatistiki veriler, her zaman sonuçla bağdaşmayabiliyor. Bunun en son örneği, dünkü Başakşehir-Malatya maçıdır!

Haberin Devamı

Mücadele sonu istatistiklerine göre Başakşehir’in sahadan farklı galip ayrılması gerektiğini düşünürsünüz ama sonuç öyle değil! Burayı istatistik rakamlarıyla dolduracak değilim ama sadece şunu söylemeliyim: Ceza sahasına yapılan ortada Başakşehir’in ulaştığı rakamlar 10/39 iken, Malatyaspor’un 2/3! Ama sonuç: 1-1! Burada, Erol Bulut’un eski ustası Abdullah Avcı’yı kendi taktiğiyle vurduğunu da belirtmeliyim. Nasıl ki Avcı, son iki yıla kadar büyük takımlar karşısında topu rakibe bırakıp, kazanılan toplarda hızlı çıkarak sonuca gidiyordu, Bulut da aynı taktiği uygulamaya çalıştı.

Savunma örneği

Maçın tamamında topu Başakşehir’e bıraktılar, takım halinde topun arkasında oldular ve son derece başarılı bir takım savunması örneği sergilediler. Hemen her hava topunu alan stoper Sadık ise sahanın en iyisiydi. Başakşehir’de ise öne çıkan futbolcu ligin en iyi kanat forveti Visca’ydı. 30’da kornerden Aleksic’in ortasında Mina kafa ile topu indirdi, Boutaib tamamladı: 0-1. 71’de İrfan Can harika ortaladı, 52’de direğe takılan Visca bu kez de darbeli bir kafa vuruşuyla skoru belirledi: 1-1.

Haberin Devamı
YORUM YAZ