MENÜ

Kalli sahaya!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray Yönetimi, hafta içi futboldan uzaklaşmıştı. Hal böyle olunca takımın da futbolu ve ligi ötelemesinden daha doğal bir şey olamaz. Ali Sami Yen’de kaybedilen iki puanı Selçuk Dereli üzerinden MHK ve Futbol Federasyonu’na yazan Sarı-Kırmızılı yönetim, aynaya bakmadığı için gerçek suçluyu göremedi. 119 milyon dolarlık bir takım kurup da, o takımı Skibbe gibi beşinci sınıf bir hocaya emanet etmek ve bu yanlışta ısrarı sürdürmek yönetici aymazlığından başka bir şey değildir. Galatasaray Antalya yenilgisi ile lige büyük ölçüde havlu atmıştır. Derhal bugün Skibbe’yi göndererek takıma bir şok tedavisi uygulamazsa, hafta içi Bordeaux karşısında tarihi bir fark yiyerek UEFA defterini de büyük bir ihtimalle kapatacaktır.
Geçtiğimiz yıl son 6 haftada Kalli’ye yol vererek ligi hocasız tamamlayacak kadar cesur kararlar alabilen bir yönetim, Galatasaray’ın bir ezberini daha bozabilir ve sezon ortasında hocayı gönderebilir. Göndermelidir. Çünkü Galatasaray ve Adnan Polat ikinci bir Saftig faciası yaşıyor. Yönetim, ‘büyük takımlar büyük hocalarla çalışmalıdır’ ilkesine ihanet ediyor. Çünkü Skibbe bu takıma bir kaç numara küçük geliyor.

Skibbe bu takımı iyi çalıştırmıyor; rekor sakatlıkların başka izahı yok.
Skibbe takımı motive edemiyor; değeri bir Milan Baros kadar bile etmeyen Antalya karşısındaki ruhsuz takım bunun en büyük göstergesi.
Skibbe takım üzerinde otorite kuramıyor; görülen ucuz kartların sebebi budur.
Skibbe taktik veremiyor; bakınız; duran top kullanmadaki perişanlık...
Skibbe oyunu okuyamıyor; oyuncu değişikliklerindeki hatalar ortada.
Skibbe oyuna müdahale edemiyor; örnek; Kayseri maçında 60 dakika 10 kişi oynayan takımda 2 değişiklik yaptı.
Daha fazla uzatmaya gerek yok. Sözün kısası, zararın neresinden dönülürse kârdır.

YORUM YAZ