MENÜ

Fileyi ören adam: Mehmet Akif Üstündağ

Abone Ol Google News

Hiç kuşkusuz, ülkemizin en başarılı branşı voleybol. Sultanlar, şu anda da Avrupa Şampiyonluğuna dolu dizgin gidiyorlar. Kulüp takımlarımızın Avrupa başarılarını da göz önüne alırsak, filede neler oluyor sorusunu cevaplamamız gerekiyor. Bunun cevabı net: Federasyon Başkanı Mehmet Akif Üstündağ... Üstündağ, altyapıya yaptığı yatırımlarla bugünlerin temelini atan adam.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları... Türkiye son zamanlarda onlarla yatıp onlarla kalkıyor. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda aldıkları sansasyonel sonuçlarla ülkemizi ayağa kaldırdılar. Her ne kadar beklediğimiz yarı final ve final gelmese de on yıllardır voleybolu forse eden ülkelere karşı gösterdikleri müthiş performanslarla hepimizi gururlandırdılar. Onların maçlarında bütün Türkiye ekranlara kilitlendi.

Avrupa Şampiyonluğu ufukta...

Kızlarımız şimdi de dört ülkenin ev sahipliğini yaptığı Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda ter döküyorlar. Grup maçlarında sular seller gibi rakiplerini geçtiler ve beşte beş yaparak lider oldular, ilk 16'ya kaldılar. Finale çıkacakları konusunda hiç bir şüphemiz yok. Çünkü bu güç onlarda mevcut. 2019'da yapılan bir önceki şampiyonada da finale çıkmışlar ve Sırbistan'a kaybetmişlerdi. Bu, kaybettiğimiz ikinci finaldi aslında... 2003’te de ev sahipliği yaptığımız organizasyonda Polonya'yı geçememiştik.

Haberin Devamı

Üstündağ'ın vizyonu

Bu kez şeytanın bacağını kırmak için kararlıyız. Hedef yine final, yine şampiyonluk... Zira bunu, bugünkü takımın iskeletini oluşturan genç takımlarda defalarca başardık; bir kez daha başarmamamız için hiç bir sebep yok. Çünkü bütün bu başarıların arkasındaki isim olan Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın vizyonu tam olarak buydu.

Fileyi ören adam: Mehmet Akif Üstündağ

Altyapıya yapılan yatırım

Göreve geldiği 2016'dan itibaren bütün ağırlığını Altyapıya veren Üstündağ, bunun meyvelerini kısa zamanda almaya başladı. Önce U16'dan başladı işe ve üç yıl önce bu yaş kategorisinde Avrupa Şampiyonu olduk. Ardından hemen hemen aynı oyunculardan oluşan takımla U19'da da Avrupa Şampiyonluğuna ulaştık. Derken, U20'de Dünya Dördüncülüğü geldi.

Türkiye voleybol ülkesi

İşte bugün Avrupa Şampiyonluğu için mücadele veren A Milli Voleybol Takımımız'ın nüvesi, yakın geçmişte bu büyük başarıları elde eden kızlarımızdan oluşuyor. Yani ortada kurulan bir sistem var. Ve bu sistem bir saat gibi tıkır tıkır çalışıyor. Kulüp takımlarımızın elde ettiği büyük başarılar da bu sistemin bir sonucu aslında. Yetenekli Türk kızları ve onlarla harman olan süper yabancılar... Neticede kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçek: Türkiye bir voleybol ülkesi.

Sessiz sedasız işini yapıyor

Her başarının altında mutlaka bir gizli kahraman vardır. Mehmet Akif Üstündağ da bunlardan biri. Sessiz sedasız işini yapıyor. Gösterişe kaçmıyor. Ön plana çıkmıyor. Sporculardan ve antrenörlerden rol çalmıyor. Tamamen arka planda kalıyor ve bütün bu organizasyonun mimarlığını yapıyor. Gördüğünüz gibi yine ortalarda yok! Lakin, bütün bu başarıların arkasındaki isim odur; yani fileyi ören adam: Mehmet Akif Üstündağ...

YORUM YAZ