MENÜ

Diyarbakırspor hangi ülkenin takımı?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tarihi boyunca ne yapıp edip diken üstünde yaşamayı, dahası kendine her daim üstünde yaşayacak dikenler üretmeyi başaran bu cennet ülkemiz, kritik bir süreçten daha geçiyor. Herkesin soğukkanlı olması, duygularla değil mantıkla hareket edilmesi, akl-ı selimin galebe çalması gereken şu kırılgan dönemde yangına körükle gitmek ülkenin geleceği açısından telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır.

Ayrılıkları derinleştirecek eylem ve söylemlerden kaçınmak ülkesine bağlı, vatanını seven her Türk yurttaşının asli görevidir. Aksi ise, ülkeyi bölüp parçalamak isteyen dahili ve harici bedhahların işine yarayacaktır. Yıllardır pusuda bekleyen böylesi büyük bir tehlike varlığını korurken, spor sahalarında etnik ayrımcılığı körüklemek kimin işine geliyor, bir düşünmeli Bursasporlu taraftarlar.

Takımlarına olan tutkulu bağlılıklarını, aidiyet hislerini, kendilerine özgü taraftar kültürünü, her hafta sonu Atatürk Stadı'nı karnaval yerine çevirmelerini hep takdir ettiğimiz Bursaspor taraftarlarının Diyarbakırspor takımına yaptıklarının iler tutar tarafı yoktur. Uzun zamandır devletle ayrılıkçı güçlerin arasında gel-git yaşadığı için belki de dünya yüzeyinde hiç bir takımın olmadığı kadar 'aidiyet sendromu' çeken Diyarbakırspor'u kaybetmenin bundan daha kolay bir yolu bulunamazdı.

Aslında şimdi tam da onlara sahip çıkma zamanıdır. Kırmızı-Yeşilli futbolculara ırkçı tezahüratlar yapmak, onları terörle bağdaştırmak, Diyarbakırspor üzerinden hesaplar yapanların, takımı ayrılıkçı hareketin merkezine oturtmaya çalışanların ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey değildir. Diyarbakırspor'da oynayan Kürt futbolcu sayısı sadece ikidir (Tamamı Kürt olsa bile bir şey değişmez). Ülkenin diğer takımlarında oynayan Kürt futbolcular ise sayılamayacak kadar çoktur.

Bu bile, nasıl etle tırnak gibi kaynaştığımızın bir göstergesi değil midir? Tarihimiz boyunca da bu böyle olmamış mıdır? Ülkenin dört bir yanında kurtuluş savaşını Türk-Kürt-Çerkez-Laz vs. hep birlikte vermedik mi? O halde neden? Diyarbakırspor'u emperyalizmin piyonu olmuş ayrılıkçı güçlerin kucağına itmek kime fayda sağlayacak, başta Bursasporlular olmak üzere herkes bir düşünmeli. Hatta bir değil bin düşünmeli. Zira bundan başka Türkiye yok.

YORUM YAZ