MENÜ

Başkan'ın şifreleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

UEFA Kupası ve sonrası
Başkan Adnan Polat, “Sportif başarının maddi altyapısının oluşturulmasıyla, başarıların sürekliliği mümkün kılınacaktır” sözüyle bir bakıma UEFA Kupası ve sonrasına gönderme yapıyor. UEFA zaferinin devamının getirilmemesinin en büyük nedeninin kulübün gerekli maddi altyapıya sahip olmamasına bağlayan Polat, Kupa’nın kazandırdığı potansiyelin de harekete geçirilemediğine vurgu yapıyor.

Tek büyük Galatasaray
“Galatasaray bu topraklardan çıkabilecek en kurumsalaşmış tek spor markasıdır” ifadesinin en klasik açılımı şudur: “Tek büyük var, o da Galatasaray.” Sayın Polat’ın “çıkmış” kelimesinin yerine “çıkabilecek” kelimesini bilinçli kullanıp kulanmadığını bilemiyorum ama burada ezeli rakibine gönderme yaptığı gayet açık. Baştan Polat’ın bu cümledeki bir iddiası da Galatasaray çapında bir markanın bundan böyle Türkiye’den çıkamayacağıdır.

Türk sporunun öncüsü

“Geçen 100 yılda olduğu gibi kendi vizyonuyla Türk sporunun gelişimine damga vuracağını ve yeni dönemde de öncülük misyonunu üsteleneceği” açıklamasınya Adnan Polat sadece futbolu kastediyorsa haklıdır. Galatasaray vizyonunun, Türk futbouna öncülük yaptığı ve bundan sonra da yapmaya devam edeceği bir gerçek. Ancak ‘Türk sporu’ derken diğer branşları da unutmamak gerekir ki, bu da Galatasaray’da bundan sonra yatırımların sadece futbolla sınırlı kalmayacağının teyididir.

YORUM YAZ