MENÜ

Ateşten rize çıktı

Abone Ol Google News

Siz ne kadar teknoloji deyin, yapay zeka deyin, VAR deyin sonuçta hepsini üreten, programlayan ve nihai kararı verecek olan insandır. Adaleti makineler, entegreler, elektronik beyinler, kameralar değil insan dağıtır. Çünkü, gerçek akıl ve zeka, hisler, duygular, vicdan insanda vardır. Ve insanın verdiği kararlarda temel parametreler de aklı, zekası, duyguları ve vicdanıdır...

Haberin Devamı

Bariz golü iptal etti

Hakem Özgür Yankaya, dünkü Erzurumspor-Rizespor maçının 42’inci dakikasında Taylan’ın attığı nizami golü iptal ederken aklıyla mı, duygularıyla mı, vicdanıyla mı hareket etti bilemiyorum! Ama ev sahibi ekibe ağır bir haksızlık yaptığı ortada. VAR, adaletsizliği ortadan kaldırmak için vardır. Ancak bu konuda son karar yine maçın hakeminindir. Yankaya VAR’ın uyarısıyla pozisyonu uzun uzun seyretti ve hiçbirimizin göremediği faulü gördü ve bir takımın kaderiyle oynadı. Sadece bir takımın değil, o takıma karşı kümede kalma mücadelesi veren diğer takımların da kaderini değiştirdi. Oysa, tehlike hattından çıkmak isteyen iki takım canla başla mücadele ediyordu. Hem birbirlerine karşı, hem de soğuk havaya ve buzlu zemine karşı. Rize savunma prensiplerine sadık kalarak daha temkinli bir futbol sergiledi. Erzurum ise daha agresif, daha ataktı. Ancak pozisyon üretmekte fazla mahir değildi. Sağdan Rashad, soldan da Edouk ile Rize’yi zorluyordu. Gelgelelim, bitirici bölgede etkisizdi.

Haberin Devamı

Boldrin zaferi getirdi

42’de iptal edilen golün ardından ikinci yarıya daha hırslı bir başlangıç yapan Erzurumspor, Rize savunmasını ve kaleci Gökhan’ı geçemezken, 76’da defansın arkasına sarkan Boldrin, çarprazdan sert vurdu ve skorda dengeyi bozdu: 0-1. Portekizli bu golüyle takımını iki basamak yukarı çıkarırken, ligin dibini de yeniden şekillendirdi.

YORUM YAZ