MENÜ

Yürüyedurun!

Abone Ol Google News

11 Temmuz’da yine buradaki yazımda, ihraç ettiğimiz teknik direktörlerin başarısının en oyuncular kadar önemli olduğunu ve bunu takip edip, buradan paylaşacağımı söylemiştim. Türk ya da yabancı fark etmez, burada çalışmış ve yurt dışına giden her hocanın başarılı olması, ligimize itibar ve gelecekteki hoca transferleri için katkı sağlar. En azından takımların buraya bakmasına yol açar. Sezona giriş yaptık sayılır, hatırı sayılır bir süre de geçti, bir bakalım neler yapmışlar. Cardiff City’nin başına geçen Erol Bulut özellikle son dönemde çok formda. Son 6 resmi maç 5 galibiyet ve sonuncusu ligin formda ekiplerinden Sunderland’e karşı alındı ve puan durumu olarak 4.sırayla takımını eşitleyerek 6.sıraya yerleşti. Tabii ki Championship’te yol çok uzun ve engebeli ama bu başlangıç çok ama çok değerli. Ne kadar gurur duysak az… Oyuncu ihracından sonra teknik direktör ihracı hem teknik direktörlük mesleğine yeni bir hayal, bir ideal oluşturacak, hem de yurtdışından ülkemize bilgi aktarımını daha da hızlandıracak. Erol Bulut’un başlangıcı şahane ama bir de sene sonu play-off ile taçlanırsa tadından yenmez. Kolay değil, olmasa da “mid-table” bitirmeleri bile güzel bir ilk sene sonucu olacaktır. Championship play-offu izletecek bize Erol Hocam, inancım tam. Gelelim Farioli’ye… Kendisi Türk olmadığı için çok haber olmasa da onun da başarısı önemli. PSG’yi deplasmanda yendiği maç dışında çok görmemiş olabilirsiniz ama şu an ligde PSG’nin bile önünde liderin 1 puan gerisinde 4.sırada yer alıyor. Bu performanslar çok değerli, umarım devamı gelir ve ben de buradan paylaşırım. Umarım daha nice teknik direktörler de buradan yurtdışına takım çalıştırmaya gider ve başarılı olur.

Haberin Devamı

Benzer Hataya Düşmeyelim!

Haberin Devamı

Kamuoyunda anlamadığım bir algı ve hava var. Galatasaray sanki “Düşler Sahnesi” diye tabir edilen bir statta, dünya tarihinde yeri olan ve ne durumda olursa olsun adı Manchester United olan bir takımla değil de, Nice ya da Frankfurt gibi bir takımla deplasmana oynamaya gidiyormuş gibi… Yani Premier Ligi uzun süredir yakından takip eden birisi olarak, Manchester United’ın Premier Lig temposunda ve zorluğunda başarısız olması, bu maç için hiçbir şey ifade etmiyor. Tek başına iyi bir maç geçirebilecek Bruno Fernandes ya da Rashford ya da Mason Mount ya da Hojlund, çok fazla sorun çıkartıp başımızı ağrıtabilir. Evet eksikleri ve sorunları var ama bunlar, bu akşamki maçı kolay veya alır döneriz havasına sokmaz, sokmamalı. Evdeki Kopenhag maçının da çok zor olacağını biliyordum ve yine kamuoyunda, çevremde çok rahat alırız algısı vardı. Burası Şampiyonlar Ligi ve her an olumlu ya da olumsuz her şey olabilir. Beraberliği verseler uçağa binilmeyecek bir maçtan olumsuz sonuç çıkarsa hüsran olmamalı. Yeter ki Galatasaray direnebilsin, iyi top oynasın, sonrasını bu akşamın futbol tanrılarına bırakalım. Mücadele edilen arenadan keyif alalım, bugün maç kaybedilse bile iyi bir oyun, Galatasaray için senenin kalanına iyi etki eder. Başarılar Galatasaray, vurduğunuz gol, kırmızı şeytanların çektiği şutlar aut olsun!

Haberin Devamı

Kabak Tadı…

Her zaman Premier Lig’in hakem hatalarının sonrasında yapılan iletişimi, hakem hatalarının algılanma biçimi, konunun yönetimi, idari boyutu gibi konularda güzel örnekler verdik, övdük. Ancak Tottenham – Liverpool maçında öyle bir hata oldu ki, yani artık bunun ne idaresi ne iletişimi ne de affedilebilecek bir tarafı var. Bu kadar önemli bir maçta, bu kadar kritik bir anda böyle hata olmaz. Bunun sonrasında gelen özrün de bir anlamı yok. Hakemlere haftaya maç vermeyeceklerini açıklamışlar ancak bana biraz hafif geldi. Bunun etkileri daha sürer ama böyle bir şey bizde olsaydı gerçekten bir tek hükümet düşmezdi herhalde, onun dışında futbolun tüm kurumları istifa etmek zorunda kalırdı. Bu sefer sanırım onların yolu değil de bizim yolumuz daha doğru olurmuş. Yeri gelmişken bunu da söylemek lazım, daha agresif bir karar alınacak mı sanmam ama Liverpool’lu taraftarlar ne dese haklılar bu saatten sonra, 2-1 öne geçecekleri maçta bir de son saniye kendi kalelerine gol atarak belli ki bu sene ki direkt rakiplerine yenildiler. Şimdi bunun üstüne de oturup sadece su içebiliyorlar, ne diyelim geçmiş olsun…

YORUM YAZ