Yarışa Yakışan Final

Abone Ol Google News

Uzun yıllar hatta belki de hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecek bir Süper Lig yarışının sonuna geliyoruz. Bir takım 93 puanda ve ikinci, diğer takım 99 puanda ve hala şampiyon değil. Bunun benzeri bir daha gelmez. Ama biz bu benzersiz şampiyonluk yarışında ne yaptık; bunun keyfini çıkarmak, rekabeti örnek haline getirmek ya da pazarlama/reklam anlamında bunu kullanmak yerine birbirimizle kavga ettik, yetmedi camialar kendi içinde kavga etti o da yetmedi hakemle kavga ettik, bir tek topla kavga etmediğimiz kaldı onu da belki bu hafta yaparız.

Haberin Devamı

Bu hafta böyle bir yarışın final haftası ve böyle fikstür de bir daha kolay kolay gelmez. Hem böyle bir yarış olacak, rekorlar kırılacak ve düğüm iki takım arasında sondan bir önceki haftaya kalacak. Bari bu maçın tadını çıkaralım. Ligin en iyi iki takımı, ikisi de muazzam işler başarmış, kim şampiyon olursa olsun, diğerine yazık olacak ama şu maçı sorunsuz, kazasız, belasız sakince geçirelim ve tadına varalım.

Fenerbahçe belki de en rahat derbilerinden birini oynayacak, bunun yaratacağı bir avantaj kesinlikle olacaktır. En önemlisi de ezeli rakibinin bayram gününü bozma motivasyonu oyuncuları ciddi anlamda motive edecektir. Ev sahibi Galatasaray’a bakarsak da, söylenecek fazla bir şey yok, şu acayip sezonu, rakibini kendi sahasında yenerek şampiyon olma iştahı zaten fazlasıyla yeterli bir motivasyon. İnanılmaz bir atmosfer olacaktır. Tek dileğim ilk maç gibi rezalet bir maç oynanmasın, futbola doyalım, hak eden kazansın, hakem konuşulmasın.

Haberin Devamı

Mekanın Sahibi…

Toplam 3.kez MVP ödülünü aldığında, başta Shaq olmak üzere çok fazla eleştiriye maruz kalmıştı Jokic. O sırada 2-0 gerideydi ve çok daha kolaydı bu tarz eleştireleri yöneltmek. MVP oylamasını 2.sırada bitiren SGA’da Dallas’a henüz 5.maçlar sonunda 3-2 geriye düşmemişti. Ama Denver 2-0 geriye düştüğü ve deplasmana gittiği bir seride Minnesota’ya öyle bir cevap verdi ki 3-2’yle hayata geri döndü. Dün gece çok kötü bir maçla seri 3-3 oldu ancak 7.maç için seri Denver’a dönüyor ve Jokic’in tüm NBA’e bu ligin hala en iyisi benim deme şansı var. Batı’da diğer seride, deplasmanda seriye 3-2’ye getirerek final yolunda çok önemli bir adım atan Dallas’la birlikte, bir Jokic-Doncic finali uykusuz en az 5-6 gece demek. Umarım böyle bir düelloyu da izleyebiliriz.

YORUM YAZ