MENÜ

Yangına Körükle Gitmek!

Abone Ol Google News

Geçtiğimiz hafta sonu şampiyonluk yarışındaki iki takım olası puan kaybı gibi görülen maçlardan 3’er gol ve 3 puanla ayrıldı. Belli ki bu yarış son maça kadar devam edecek. Hep yazdığım gibi bir kez daha, her zaman denk gelmeyecek bu sezondan keyif almayı, ak-kara gecelerle uğraşmamayı taraftarlara hatırlatmak isterim. Ama taraftar rasyonel olmak zorunda değil, çoğunlukla olamaz ve duygusal tepkiler verir. Yönetimler ve profesyoneller ise rasyonel olmak zorundadır aksi halde sağlıklı bir süreç yönetemezler. İçerik anlamında uzun zamandır çok beğendiğim Galatasaray, 3-0 önde olduğu Ankaragücü maçı sırasında Icardi’nin iptal edilen golündeki kararla ilgili enteresan bir tweet attı.

Haberin Devamı

Tweetin içinde hakemin kararı direkt yargılayan ve taraftarın olası yangınına odun taşıyan ifadeler vardı. Zaten Türk futbolu ekosistemi kendi içinde sürekli kaos ve tartışma üretirken bir de bunu kulüplerin resmi hesapları üzerinden yapmaları hiçbir şeyi düzeltmediği gibi daha da kötüye sürüklüyor. Benzer bir durum Fenerbahçe yetkililerin maçtan sonra yaptığı erkeklik, delikanlılık açıklamaları için de geçerli. Herkes sahanın dışına çıkmaya bu kadar meyilliyken bu tarihi sezonu yaşatan Türk futbolunun iki büyük kulübünün iletişim açısından biraz daha sorumlu davranması gerektiğini düşünüyorum. Her yer yangına çok müsait bir de siz körükle gitmeyin…

Haberin Devamı

Adı var, kendisi yok…

Küçükken inanılmaz bir heyecanla All-Star hafta sonunu beklerdim. Halihazırda basketbol ile yatıp kalktığım bir hayatım da olduğu için önemi çok büyüktü benim için. Her takımın kendi formalarıyla sahaya çıkması, saygı duyulan bir smaç yarışması, Kobe, Kidd, Duncan, Garnett, Shaq… Ama en önemlisi herkes oyuna ve hafta sonuna saygı duyuyordu.

Tabii oyun değişti, oyuncular değişti. Her şey aynı kalsın, eskiler ne güzeldi nostaljisi yapmak istemiyorum, doğru da değil. Her şey değişebilir, çağın gerekliliklerine uygun hale getirebilir. Ama artık çok ciddi bir müdahale gerekiyor. 3’lük yarışması dışında kimsenin ciddiye aldığı bir yarışma kalmadı artık. Doncic’in kendi sahasından attığı şut bence her şeyi özetliyor. Keza 200 sayı atılması da… Tüm hafta sonu en çok ilgi çeken içeriğin Doncic-Jokic şakalaşmaları olması da…

Bu konuyla ilgili basketbolu seven herkes dertli ve çözüm önerisi olarak dinlediğim ve okuduklarım arasında en mantıklısı kazanan tarafın play-off’ta ev sahibi avantajını alması. Parayla pulla, ortalaması bile şu an 4-5 milyon dolara gelmiş NBA oyuncularını motive edemezsiniz. Motive edecek parayı da şov amaçlı bir maça vermeyin zaten. Adam Silver ne yaparsın bilmem ama All-Star’ı basketbol hayranlarına geri verin.

YORUM YAZ