MENÜ

Sinema gibi maç arası...

Abone Ol Google News

Geçtiğimiz hafta Alanyaspor-Rizespor maçında bir gol pozisyonu tam 10 dakika incelendi. İşin daha vahim boyutu bunun 69. ve 79. dakikaları arasında yaşanmış olması. Ne olursa olsun, yakın giden bir maçın ikinci yarısının karar anları, ilk yarının başından veya ortasından daha etkili ve değerlidir. O yüzden sadece 10 dakika boyunca oyuncular, seyirciler, hakemler ya da teknik ekipler durmuyor, soğumuyor, bunun yanında maçın ritmi kaçtığı için karşılaşmanın momentumu da değişiyor. Bu ölçülemeyen bir şey olduğu için önemsiz ya da göz ardı edilen bir şey olsa da biraz spor yapmış, rekabetçi profesyonel maçlara çıkmış herhangi biri bunu bilir, hisseder. Bunun sportif açıdan olduğu kadarıyla, sporun ulaştığı, ulaşacağı kişiler açısından da hayli önemi var. Çünkü artık ekran rekabeti sadece dikey alanlarda değil, spor sadece sporla ya da diziler sadece yarışma programlarıyla rekabet etmiyor. Youtube Kanal D’nin, Netflix beIN’in de rakibi ya da Twitch’in… İzleyiciyi kapma yarışı içerik türü kadar ekran zamanı üzerinden de gerçekleşiyor. Dolayısıyla bir izleyiciyi hatta  arada bir 5-10 dakika duran bir içeriğe bağlamanız mümkün değil. Eskiden tribünde sinemaya mı geldiniz kardeşim bağırsanıza ya da burası tiyatro değil gibi söylemler olurdu, şimdi bunu sinemaya kim çevirdi, devre arası hariç 10 dakika ara verirsen kim izleyecek seni?

Haberin Devamı

Wemby iyi ama..

Haberin Devamı

NBA’in bu seneki en pazarlanabilir ürünleri arasında tartışmasız Wembanyama yer alıyor. Bu arada kendisini anlatmayacağım zaman zaman yazdım ama onun adına enteresan bir sezon oluyor. NBA’de başarı için birçok faktör var tabi, takımın durumu, konferansın durumu, GM’in ve antrenörün kalitesi gibi, fakat bence şu an NBA’in yetenek setinin geldiği noktayı çok iyi özetleyen bir sezon yaşanıyor. Takip ettiğim istatistik manyağı NBA fanı bir kişinin içeriğinde gördüğüm kadarıyla, Wemby gelmiş geçmiş en efektif ve verimli çaylak sezonlarından birini geçiriyor. Bunu da maç başına aldığı 28 dakika ortalamayla yapıyor. Zaten benzer beklentilerle lige gelen çaylaklarla kıyasladığınızda ortalama 10 dakika az süre alan Wemby’nin istatistiklerine 37-38’e çektiğinde herkesi neredeyse her alanda geçiyor. Kaldı ki savunma anlamında şu an bile absürt seviyede. Fakat artık NBA’de çok iyi olmak için gerçekten kolektif birçok iyi olma hali gerekiyor. Artık çoğu takımın birçok yetenekli oyuncusu var, 3-4 takım hariç herkes neredeyse belli sevideye rekabet edebiliyor. Wemby geçtiğimiz gece Embiid’e karşı öyle bir gece yaşadı ki, herhalde hayatı boyunca unutamayacaktır. Çok büyük ve birçok rekoru kıracak bir kariyeri olacağı kesin (sakatlık olmazsa!) ama en tepeye çıkması için uzun bir yolu var gibi gözüküyor.

2023-24 sezonu…

Öyle bir rekabet yaşanıyor ki ligimizde, uzun yıllar unutulmayacak bir sezon olacağı şimdiden kesin gibi. Bu sezonu ara ara çocuklarımıza anlatacağımıza eminim. Bunun tadını çıkarmaya bakalım, 92-91, 89-87 gibi rakamlarla bitebilir ve son düdüğe kadar sürebilir. Hakemlere takılmadan, ortalığı germeden son zamanlarda kurulan en iddialı iki takımı oturalım, keyifle izleyelim. Avrupa’da minimum Konferans Ligi yarı finali, Avrupa Ligi’nde de çeyrek final görelim…

Haberin Devamı
YORUM YAZ