MENÜ

Salih Uçan’a kulak verin!

Abone Ol Google News

Beşiktaş – Kayserispor maçı Salih Uçan’dan çok haklı bir açıklama geldi. Ne demiş Salih Uçan bir bakalım:   “Geçen seneye göre zeminimiz giderek kötüye gidiyor. Buradan söylemiş olayım. Ona dikkat etmek lazım”

Haberin Devamı

Beşiktaş resmi hesabından da konuyla ilgili bir açıklama geldi ve sorunun farkında olduklarını, zeminin daha iyi gideceğini belirtti. Burada esas vurgulamak istediğim nokta, futbolun en önemli paydaşı futbolcuların, direkt sağlıklarını tehdit eden zemin konusunda daha fazla konuşmaları gerektiği. Bunu bir örnek olarak paylaştım. Beşiktaş stadından çok daha kötü zeminler. Futbolcular, profesyonel insanlar ve bu işten para kazanıyorlar. Onlar için sağlık en önemli şeylerden biri, belki de en önemlisi. Ama biz her sene birçok statta hem onların sağlıklarını riske atıyoruz hem de bu futbolculara yatırım yapan kulüpler kendi ayaklarına sıkmış oluyorlar. Bunun konser veren bir sanatçının konser verdiği alanda kurulan sahnenin bozuk, kaygan ve yıkılabilir olmasından ya da bir şirkette herhangi bir alanda çalışan insanın binasının her an yıkılabilecek olmasından pek bir farkı yok. Zemin işini neden çözemiyoruz bilmemekle beraber, 2023 senesinden bunun yaşanmasına anlam veremiyorum. Bu sene güçlü bir kadro ve iddialı bir teknik adamla başlayan Rize’nin sahası her şeyi anlatıyor aslında. Birçok statta durum böyle, play-off mu olsun, Kuntz’dan sonra kim gelsin tartışmalarından önce bunu çözmemiz gerekirken, manasız demesek de pastanın kreması şeylerle uğraşıyoruz.

Haberin Devamı

Başka? 

Bir veriye göre, Alanyaspor – Fenerbahçe maçında ilk yarıda top yaklaşık 26 dakika oyunda kalmış. Zeminden sonraki en büyük sorunlarımızdan biri de bu. Çünkü zaten global anlamda futbol, uzunluğu ve az aksiyon olması sebebiyle gelecek jenerasyonlar tarafından aynı şekilde izlenecek mi diye soru işaretleri taşırken, biz daha bu seviyelerdeyiz. Burada oyuncular kadar hakemlere de büyük rol düşüyor. İlk fırsatı bulduklarında bir ikili mücadele sonunda hemen bir düdük sesi duyuyoruz. Hem oyuncu kendini bırakmayacak hem de hakem buna müsama göstermeyecek. Bunun da ivedilikle değişmesi lazım. Galatasaray – Kopenhag maçının hakemi, maçın sonu veya yüksek tansiyonlu olmayan bir dakikada bile geç taç atışına kart göstermişti. Ortada işin doğrusu örnek olarak net olmasa yine tamam diyeceğim ama neden bunu yerleştirmek bu kadar zor onu da anlamıyorum. Maç ve hakem işaret etmeyeceğim ama bu hafta baktığım 3-4 maçta da yine çok basit hakem hataları ve çok gereksiz düdükler vardı. Zeminden sonra, oyun akışı ve buna bağlantılı hakem konusu bu ülkenin futbolunun gelişimindeki en büyük engeldir ve bu konularda iyileşme görene kadar ara ara bunu dile getirmeye, yazmaya devam edeceğim. Kamuoyunda bu bariz şeyleri konuşup, yazmayacaksak, yazıp çizmenin ne anlamı var?

Şampiyon Gibi karşıladık (Sonunda)

Biz yazmaktan sıkılmadık, yorulmadık onlar da kazanmaktan ve tüm dünyaya en iyisi olduklarını kanıtlamaktan yorulmadı. Bu yaz gerçekleşen 3 turnuvayı da kazanan Kadın Milli Voleybol Takımımızı bir kez daha kutluyorum. Hedefimizi konuşurken de lütfen Olimpiyat’ta madalya değil, Olimpiyat’ta altın diyelim artık. Bu takım bunu hem hak ediyor hem de fazlasıyla başaracak gücü var. Konumuz bu değil tabi, geçen sefer olanlardan sonra nasıl karşılanacaklar diye özellikle takip ettim. Sonunda, 3.gelişlerinde düzgün, hak ettikleri hem ülkeye getirmişiz, hem de karşılamışız. Bunu tebrik etmek abes ama ne diyelim, basiret bağlanıyor bazen herhalde… Paris’te altını alınca, daha fazlasını da yapmak, kutlamak nasip olur umarım…

Haberin Devamı
YORUM YAZ