MENÜ

Ne Yapmaya Çalışıyorsunuz?

Abone Ol Google News

Dün akşam oynanan Galatasaray – Gaziantep maçının genel olarak zevki, kaçan goller, direkler, savunmada direnen Antep, taraftarıyla resmen bir ara oyunu 30 metrede oynayan Galatasaray… Bunları konuşmak güzel ama çok daha önemli bir konuya parmak basmak gerekiyor. Çok tehlikeli ve yanlış bir hal içerisinde Türk futbolundaki tribünler, dün özelinde ise bazı Galatasaray taraftarları. Bazı bilgiler vermek istiyorum, Kerem Aktürkoğlu Galatasaray’a bonservissiz bir şekilde geldikten sonra, sadece Süper Lig’de 3,5 sezonda toplam 120 maça çıkmış… Yazıyla da belirtelim tam anlaşılsın yüz yirmi!

Haberin Devamı

Ve bu 120 maçta bir kanat oyuncusu olarak 34 gol ve 30 assiste imza atmış bir oyuncu ve aynı zamanda da bu süreçte takımın Muslera’dan sonra ikinci kaptanlığa kadar yükselebilmiş bir karakter ve lider. Tüm müsabakalarda ise 154 maç – 41 gol – 38 assist. Klasik olacak ama adı Kereminho olsaydı herhalde dövmeleri yapılıp, saçları taklit edilip, çocuklara ismi veriliyordu. Daha kariyerinin zirve yaşlarına bile uzak 25 yaşında bir kardeşimiz Kerem. Birçok Türk çocuğunun tahminen örnek aldığı, yaptıklarını hayal ettiği bir isim. Dün çok kötü oynadı evet, normalde yapmayacağı top kayıpları yaptı, birçok bağlantıda sorun yaşadı. Bunlar sporun içinde olan “kötü günler” ve her performans sporcusu kötü günler geçirebilir hakkı da vardır. Hele Kerem gibi bir futbolcunun çok daha fazla hakkı ve kredisi vardır yani olması gerekir. Ama dün Kerem kötü bir gününde oyundan çıkarken çoğunluk olmasa bile bazı taraftarlar tarafından ıslıklandı. Gerçekten soruyorum ne yapmaya çalışıyorsunuz? Bu topraklardan hiç topçu çıkmasın mı? Hiçbir genç çocuk risk alarak, kendini göstermek için oynamasın mı? Kerem’in gördüğü tepkiyi hali hazırdaki genç futbolcular ya da futbolcu adayları izlemiyor mu? Kerem sezon sonu yeter artık diyip giderse onun yerini kimle, kaç paraya dolduracaksınız?

Haberin Devamı

Daha bu çocuk son iki maça damgasını vurup birini yoktan var edip almadı mı? O ıslıklayanlardan birçoğu bırakın maça çıkmayı belki seremoni sırasında tünele gelse heyecandan bacakları titreyecekken, çıkıp Galatasaray adına şu yaşında bile birçok başarıya imza atmış oyuncuyu ıslıklama cüretini gösteriyorlar. Performans eleştiriye tabiidir ama hakkaniyetli olmak kaydıyla. Kerem’in performansının %1’ini gösteremeyen topçular Galatasaray’da, büyük takımlarda ne süreler alıyor. Artık bunları lütfen bırakalım hele bir de haksız eleştiriye maruz kalanlar yerli ve bizim evlatlarımız ise. Futbolumuz gelişecekse Kerem’den 10 tane daha olursa gelişecek. Sezon sonu bırakıp gitse yeridir ama  umarım Galatasaray’da ve Türk futbolunun içinde daha uzun yıllar kalır, Avrupa’da başarılar görür. Bu konu dün bana çok dokunduğu için sadece bundan bahsetmek istedim. Bu bir Galatasaray’da oynayan Kerem meselesi değil, gelecek adına tüm potansiyelli Türk futbolcuların meselesidir. Islıklayanlar adına ben de senden özür dilerim Kerem, lütfen her zaman yaptığını yapmaya kulak asmamaya ve çıkıp sihrini göstermeye devam et. 

YORUM YAZ