MENÜ

İstanbul’da sevenler kavuşacak mı?

Abone Ol Google News

Futbol sezonu başladığında, birçokları için Arsenal şampiyonluk adayı bile değil, hatta ilk 4 olursa iyi denecek durumdaydı. City’nin yine yarıştığı kulvarda rekabetçi olacağı ve sonuna kadar gideceği aşikardı. Fakat işler beklenildiği gibi başlamadı ve Arsenal inanılmaz bir çıkış yaparak ligi kasıp kavurmaya başladı. Tam olarak, 248 gün boyunca lider kalmaya başardılar. Ama tabi bu bir adamın futbol zekası ve hırsı için yeterli olmadı. İngiltere’de ilk kez bir takım, 248 gün boyunca lider kalıp şampiyon olamadı. Bunu engelleyen adamı artık dünyanın gelmiş geçmiş en iyisi mi diye tartışıyoruz; Pep Guardiola. Premier Lig’de üst üste şampiyon olmak bile bir meseleyken, bu şampiyonlukla birlikte son 6 senede 5. kez şampiyon oldu City. En görkemlisi bu değildi belki ama en büyük meydan okuması bu şampiyonluktu diyebiliriz.

Haberin Devamı

Yetiştirdiği öğrencisinin uzun süre gerisinde yarışmayı sürdürüp, taktiksel anlamda yine şapkadan tavşan çıkararak bu meydan okumadan galip çıkması da işin en büyüleyici kısmı. Şimdi geldik, belki de City kariyerini taçlandıracak, 10 Haziran’daki Şampiyonlar Ligi Finaline…

Haberin Devamı

Bayern ve City kariyerindeki başarısız Şampiyonlar Ligi karnesi sebebiyle, “Messi olmadan Şampiyonlar Ligi’ni kazanamıyor” algısı maalesef dönem dönem kamuoyunda yer buldu. 10 Haziran’da hem bu saçma eleştiriye son verme, hem de bu seneyi en görkemli şekilde bitirme ve City’e tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi kupasını getirme şansına sahip. City’nin kupayı alması ligimizin şampiyonunu seneye Şampiyonlar Ligi’nde bir üst eleme turundan başlatacak olması bizleri otomatik City taraftarı yapıyor. Gerçi Inter ligini ilk 4’te bitirirse de sanırım konu çözülüyor ama olsun Pep’ciyiz  Şu an dünyanın gelmiş geçmiş en iyisi mi bilemem (Kupa sayısı olarak Ferguson ve Lucescu’nun gerisinde) ama Pep bıraktığında hem futbola kattıkları hem de bence kupa sayısıyla dünyanın en iyisi olacak. Umarım, bir şekilde sürekli dedikodusu dönen İspanya Milli Takımı çalıştırma konusu kariyerinin son demlerinde jübile olarak gerçekleşir de bu dahiyi daha nice yıllar kulüp seviyesinde izleyebiliriz. 10 Haziran’da sonuç ne olursa olsun, saygılar Pep.

Kaybetmeyi bilmek…

Ankaragücü – Ümraniyespor maçıyla birlikte, Ümraniyespor’un düşmesi kesinleşti. Yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle bu sene özellikle alt taraflar için işler karışmış olsa da sonuçta koşullar herkes için geçerli. Ümraniyespor’u sezon boyunca izlerken hep iyi ve pozitif futbol oynamaya çalışan ancak sonuçlara yansıtamayan bir takım olarak izledim. Özellikle büyük takımlarla oynadıkları maçlarda çok etkileyici performanslar izlettirdiler bize. Futbolda düşmek de var, çıkmak da ama en önemlisi, en temelinde, bunun bir spor olduğunu unutmadan eğlenmek var. Çoğunlukla unutsak da bunu hatırlatmak tüm futbol paydaşlarının kamuoyuna bir borcu. Bunu hatırlatan bir paylaşım da pazar akşamı Ümraniyespor’dan geldi. Ligden düşmeleri kesinleştikten sonra, konuyla müthiş uyumlu bir film sahnesini kullanarak Süper Lig’e veda tweeti paylaştılar. Ligden düşerken, konuya mizahi yönden bakabilen Ümraniyespor ekibini kutluyor ve bu yaklaşımın ligden düşen, düşmeyen, maçları kaybeden, kazanan tüm takımlara örnek olmasını diliyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ