MENÜ

Bu Son Olsun!

Abone Ol Google News

2 ay sonra bir şeyler karalamak, yaşanan felaket dışında başka bir konu üzerine bir şeyler düşünüp yazmak o kadar zor oldu ki...

Haberin Devamı

Öncelikle, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Depremden yaralanan ve bu felaketten etkilenen herkese de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm gücümüzle yaraları sarmak için ilk günden bu yana çabalıyoruz fakat bu onların yarasına ne merhem olabilir ne de acıları unutturabilir. Biz elimizden geldiğince ne faydamız olursa hayata geçirmeye devam edeceğiz. Umarım ülkemizde bu felaketle birlikte bir şeyler değişir ve bir daha da böyle bir acı yaşamayız. Bu son olsun!

Afet sonrasındaki birleşme ve dayanışma, Türk futbolunun belki de verdiği en iyi sınavlardan biri oldu. Başta 4 büyükler olmak üzere futbol kulüplerinin, Türkiye’nin en büyük STK’larından biri olduklarını gösterdiği bir süreç yaşadık. Sağladıkları etki ve koordinasyon, bence onların da kendilerinin ne kadar olumlu bir etki yapabileceğini gördükleri bir duruma dönüştü. Bu gücü hep bu süreçteki gibi iyiye ve olumluya kullanırsak neler olabileceğini hayal etmemiz bile yeterli. Tüm stadyumlar yardımların toplandığı ve dağıtım yapıldığı alanlara dönüştü. Taraftarlık aidiyeti ve sosyal medya gücüyle, çok kısa sürede muazzam miktarda yardım deprem bölgesine ulaştırıldı. Daha sonra kalıcı çözümler için harekete geçildi; kalıcı konteynırlar, okul yapımları, bunları takip eden bilet satışları, maçlar, bağış gecesi, planlanan hazırlık turnuvaları gibi birçok konuda aksiyon alındı. Yanlış anlaşılmasın, bunlar zaten olması gereken şeyler ve bunlara alkış tutmuyorum. Buradaki dayanışmaya dikkat çekmek, normal zamanlarda da bunu gösterirsek her alanda daha güzel bir Türk futbolu ortaya çıkarabileceğimizi vurgulamak istiyorum. Her ne kadar süreç içerisinde çeşitli maksadını anlamadığımız açıklamalar olsa da uzun zaman sonra birlik ve beraberlik görmek bir nebze olsun iyi hissettirdi.

Haberin Devamı

 

Zaniolo’ya teşekkür…

Türk futbol tarihinin en fantastik transferlerinden biri, Türkiye tarihinin en acı felaketine denk geldi. Bunun hiçbir öneminin olmadığı aşikar keşke bu olay yaşanmasaydı da 10 tane Zaniolo gelmeseydi ama böyle bir futbolcunun Türkiye’ye gelince direkt yardım toplamaya gitmesi, bağış yapması ve acımızı samimi bir şekilde paylaşması her anlamda çok nazik bir hareketti. Buraya gelmeyi istemeyebilirdi ya da gelip etliye sütlüye karışmayabilirdi.

Uluslararası üne sahip bir futbolcunun gelip bu şekilde davranması, belki İcardi gibi, Mertens gibi coşku oluşturmadı ama taraftarla arasında hiç unutulmayacak bir bağ yarattığını düşünüyorum. Eminim diğer transferler de tüm kulüplerimizde yardım süreçlerinde rol almışlardır. Ancak transferin boyutu, oyuncunun değeri açısından Zaniolo üzerinden konuyu ele alarak, bu yardımda desteği olan tüm futbolculara teşekkür ederiz…

YORUM YAZ