MENÜ

Bu defa farklı olsun

Abone Ol Google News

Ligler bitti, çoğu futbolseverin en sevdiği dönem; transfer dönemi başladı. Tabiki de birçok taraftar takımın yaptığı, yapacağı transferle ilgilenip, hazırlık maçları, erken Avrupa maçı oynayan takımlar derken odağını yeni sezona çevirmiş durumda. Ancak geride bıraktığımız sezonun sonrasında Türk futbolunda önemli bir değişim yaşandı.

Haberin Devamı

Belli bir süredir, bizim de burada bahsettiğimiz hatalı ve paydaşları arasında bir uzlaşı olmadan yönetilen futbolun yönetimi değişti. Özellikle iletişim alanında hem pro-aktif hem de re-aktif süreçlerde yapması gereken aksiyonlarının çok gerisinde kalan TFF, yeni yönetimiyle geçtiğimiz dönemde bu alanlarda yaşanan sorunların farkında olduğunu en azından şimdilik gösterdi diyebiliriz.

Öncelikle paydaşların uzlaşma alanları arasında yer alan Rezerv Lig ve yabancı kuralı konusunda hızlıca yol alındı. Kulüplerin bu iki konu ile ilgili kesin ve net duruşları kamuoyunda biliniyordu. Rezerv ligin ve yabancı kuralının şu ekonomik ortamda kulüplerin elini rahatlatacağı kesin. Tabi belli bir süre uygulanıp, meyvelerini her anlamda aldığımız 14 yabancı kuralının en doğru yöntem olduğunu düşündüğümü belirtmek isterim. Futbolcunun yerlisi yabancısı olmaz, iyisi ve kötüsü olur. En azından geçtiğimiz sene yer alan kural devam ettirilerek yerli piyasasının daha da yukarıya çıkmasının önüne geçildi. Son dönemde yurtdışından ülkemize gelen oyuncuların, çok daha yüksek bonservis bedelleriyle ihraç edildiğini de hiçbir zaman göz ardı etmemek gerekiyor. Bu durum, kulüplerin vizyonlarını ve stratejik planlamalarını hazırlarken; hem yeni gelir kalemi olarak hem de dünya futbolunu daha detaylı bir şeklide inceleme ve öğrenmelerine yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

İletişim tarafına baktığımızda da, hem Süper Lig’in web sitesi hem de sosyal medya hesapları için bir çalışma başlatıldığını öğrendik. Bunlar çok sevindirici gelişmeler ancak sürecin nasıl yönetileceğini de dikkatli bir şekilde incelemek lazım. Umarım yıllardır atıl kalan futbolun hem dijital hem de geleneksel iletişimi tekrar olması gereken duruma gelir. Yönetimin içinde iletişim anlamında değerli isimler var, umarız bu defa farklı olur.

YORUM YAZ