MENÜ

Yenilik yapmanın tam zamanı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tatlı ve şekeri hayatınızdan çıkartın: Tatlıya çok düşkünseniz hayatınızdan tamamen çıkartmayı düşünmek imkansızmış gibi gelebilir. İlk etapta kendinize şekersiz 3 hafta tanıyın. Canınız her şeker çektiğinde içine 1-2 dilim limon koyduğunuz buzlu suyunuzu yavaş yavaş için. Eliniz şekerli bir şeylere giderken kendinize "Bu tatlıyı yedikten 30 dakika kadar sonra nasıl hissedeceğim" diye sorun. 3 hafta süresince de bedeninizdeki pozitif değişiklikleri fark etmeye çalışın. Kendinizi daha iyi hissettikçe ve şeker yeme alışkanlığınız azaldıkça şekerin hayatınızdan tamamen çıkabilmesi mümkün olacaktır.

Aktivitenizi artırın: Bu da hemen bugün başlayabileceğiniz bir değişiklik. Masmavi gökyüzü ve yüzünü gösteren güneş sizi daha aktif olmaya teşvik edebilir. Üstelik egzersiz size ilaç gibi gelecek. Aktiviteniz artınca bahar yorgunluğunuz bile geçecek. Yürüyüş, yapabileceğiniz en kolay aktivite. Haftanın 3 günü 20 dakika ile başlayarak önce 30 dakikaya, sonra da her güne yaymaya bakın. İdeal aktivite süresi haftada toplam 150 dakika. Bahar bitmeden ideal süreye ulaşabilirsiniz.

Her gün 8 saat uyku: Çok geç yatıyorsanız her gece 15'er dakika daha erken yatarak uykunuzu 1 haftada alışık olduğunuzdan 2 saat kadar erkene çekebilirsiniz. Bu sayede daha fazla 'melatonin' salgılarsınız. Melatonin sağlıklı yaşam için en önemli hormonlardan biri. Gece 23.00'dan itibaren salgılanmaya başlar, 02.00-04.00 arasında en yüksek değerlerine ulaşır. Gece saat 23.00 civarı yatıp sabah 05.00'e kadar karanlık bir odada uyuduğunuzda vücudunuz en yüksek melatonin salgılanmasını gerçekleştirir. Unutmayın, sağlıklı melatonin düzeyi demek daha zinde ve dinlenmiş uyanmak, kendinizi daha iyi hissetmeniz demek.

Baharın yabani otları:Hodan otu

Bu bahar çarşıda pazarda karşılaşırsanız Hodan otunu muhakkak deneyin. Türkiye’nin birçok bölgesinde bahar aylarında doğada doğal olarak yetişiyor. Farklı coğrafi bölgelerde farklı isimlerle anılıyor. Örneğin Trabzon’da kaldirik otu, tamara otu olarak, Ereğli ve Zonguldak’ta zılbıt ya da zirbit olarak biliniyor. Diğer isimleri ise ıspıt ve mancar. Hodan otu tam bir şifa kaynağıdır. Yendiğinde ferahlama ve rahatlama etkisi yaratıyor. Bu nedenle halk arasında iç sıkıntıları giderdiği ve depresyona iyi geldiği söyleniyor. Ayrıca yüksek oranda kalsiyum, mineral tuz ve potasyum içeriyor. İnce ince doğradığınız soğanlarla kavurmasını yapabilirsiniz.

YORUM YAZ